Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Korona | Viimeisen kuukauden aikana Päijät-Hämeessä on ollut 1179 tartuntaa ja yhdeksän kuolemantapausta, Kanta-Hämeessä 595 tartuntaa ja viisi kuolemaa.

Viime päivien voimakas kasvu koronaluvuissa on aiheuttanut uusien koronarajoitusten käyttöön ottamisen, ja ihmisten kiinnostus tarkkoihin tartuntalukuihin on jälleen lisääntynyt.

Alla olevista taulukoista näet koronatilanteen muutoksen Päijät-Hämeessä ja Kanta-Hämeessä viimeisen kuukauden ja viimeisen vuorokauden aikana.

Päivitämme lukemia arkisin.

Tilastojen seuraamista vaikeuttaa se, että sairaanhoitopiirit tiedottavat omista luvuistaan eri tavoilla ja eri tahdissa sekä se, että THL:n lukemat poikkeavat merkittävästi sairaanhoitopiirien omista luvuista. Erojen muodostumiseen vaikuttavat erityisesti se, että sairaanhoitopiirien päivittäisissä luvuissa on ajantasainen tieto kaikista sairaanhoitopiirin luvuista ja THL:n kartalla tiedot päivittyvät hitaammassa tahdissa. Lisäksi THL merkitsee omiin tilastoihinsa tartunnat ihmisten asuinpaikan mukaan riippumatta siitä, missä sairaanhoitopiirissä heitä on hoidettu. Tämä vaikuttaa myös maakuntien ilmaantuvuuslukuihin.

Erot ovat merkittäviä. Esimerkiksi 25.11. Kanta-Häme ilmoitti tartuntoja olleen alueellaan 3 876 kappaletta, kun niitä THL:n mukaan oli 278 vähemmän. Ja esimerkiksi perjantaina 26.11. Päijät-Häme ilmoittaa omassa tilannekuvassaan ilmaantuvuuden olevan alueellaan 306, kun se THL:n koronakartan mukaan on 262,8.

Kanta-Häme ei tällä hetkellä vielä ilmoita päivittäisiä tartuntalukuja, joten joudumme käyttämään omassa seurannassamme THL:n koronakartan tietoja Kanta-Hämeen seurannassa.

Muutos eiliseen, päivitetty 26.11.2021

Muutos kuukauden takaiseen, päivitetty 25.11.2021