Salibandy: Dynamo vei trillerin, Kouvolan Sudet kaatui Koskihallissa numeroin 8–7

Dynamon Henri Nummela (16) ja Susien Juuso Suotula (97) olivat ottelussa isoissa rooleissa ja palkittiin joukkueidensa parhaina. Petteri Laine

Aki Markkola

Kosken Dynamo sai vieraita lauantaina Kouvolasta, kun viime kaudella divari-karsinnoissakin pelannut Sudet saapui Hämeenkoskelle. Joukkueet ovat pelanneet vuosien varrella tiukkoja pelejä, eikä tämäkään kerta tuonut tähän muutosta, kun Dynamo onnistui kääntämään runsasmaalisen pelin 8–7 voitoksi.

Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä. Dynamo aloitti maalinteon ajassa 05.16, kun ykköskentällinen onnistui pallonriistossa, ja Jussi Toitturi pääsi viimeistelemään komean osuman. Susien maalivahti Markus Pönkä esitti erän lopulla tukun hienoja torjuntoja, ja kun Sudet onnistuivat hekin maalinteossa, niin ensimmäiselle erätauolle mentiin tasatilanteessa 1–1.

Toisen erän avauspuoliskolla kumpikin joukkue onnistui maalinteossa, Henri Nummelan toimiessa Dynamon maalintekijänä. Erän edetessä Sudet onnistuivat lisäämään pallonhallintaa ja saivat aikaan pitkiä hyökkäyksiä Dynamon puolustuspäässä. Pallonhallinta näkyi myös tulostaululla, kun Sudet onnistuivat maalinteossa kolmesti erän puolivälin ympärillä, ja kolmanteen erään lähdettiin Susien 2–5 vierasjohdossa.

Tällä kertaa kapteenin roolissa tuurannut ja itsekin maalinteossa onnistunut Jussi Toitturi (66) myhäili tyytyväisenä, kun farmisopimuksen kautta mukana olleet JP Auroila (7) ja Timi Kotka (6) tuulettelivat maaleja kolmannessa erässä. Petteri Laine

Dynamo-valmennus teki erätauolla ketjumuutoksia, jotka toivatkin kotijoukkueen peliin uutta virtaa, ja Dynamo onnistui kaventamaan pelin lukemiin 3–5 Nummelan toisella osumalla ajassa 43.00. Hetkeä myöhemmin peräkkäiset jäähyt toivat kuitenkin ongelmia Dynamolle, ja Sudet menivät ylivoimalla 3–6 johtoon Juuso Suotulan ottelun kolmannella osumalla.

Tämän jälkeen alkoi kuitenkin tapahtua. Ajassa 51.09 Jukkapekka Auroila kavensi 4–6, ja tästä vain 39 sekunnin sisällä Dynamo onnistui vielä kahdesti, ja peli oli jo tasan 6–6. Auroila ja Timi Kotka lisäsivät vielä Dynamo-johtoa, ja peli oli ajassa 56.53 lukemissa 8–6. Hyökkäyspään onnistumisten lisäksi puolustuspäässä Dynamon maalivahti Patrik Heimala esitti tukun loistavia torjuntoja. Sudet hakivat vielä tasoitusta ilman maalivahtia, ja onnistuivat kaventamaan loppulukemiksi 8–7.

Kokenut Patrik Heimala kesti Dynamon maalinsuulla vieraiden viimeisen ponnistuksen hyvin peittäneiden kenttäpelaajien avustamana. Petteri Laine

Kotijoukkueen nousujohteinen esitys varmisti tärkeiden pisteiden jäämisen Hämeenkoskelle, ja Dynamon leirissä oltiinkin erityisen tyytyväisiä kolmannen erän peli-ilmeeseen. Seuraava kotiottelu on jo lauantaina 23.10 kello 17, kun vieraaksi saapuu kaukaa Kontiolahdelta LeBa-96 Truckers.

Kommentoi