Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kosken Dynamon kausi käyntiin voitolla ja tappiolla, lauantainen kotiottelu siirtyy koronan vuoksi

Kosken Dynamo aloitti kauden kotivoitolla ja vierastappiolla.

Kosken Dynamon kauteen valmistautuminen oli ollut tavallista haasteellisempaa, kun koronarajoitukset olivat tuoneet omat vaikeudet harjoittelun järjestämiseen. Lisäksi joukkue oli kokenut viime kaudesta huomattavasti muutoksia, niin pelaajiston kuin valmennuksenkin osalta. Joukkue koki kesän aikana nuorennusleikkauksen, kun kokeneempia pelaajia lähti, ja tilalle tuli tiivistä yhteistyötä LASB A-junioreiden kanssa ja LASB:n farmisopimuksen muodossa. Valmennuksesta vastuun otti Dynamon vastuuvalmentajana elokuussa aloittanut Tero Stenholm, tukenaan Kai Vitie, Jarkko Koivisto ja Ilkka Heikkinen.

Dynamon kausi käynnistyi kotiottelulla 16.9., kun vastaan asettui O2-akatemia Jyväskylästä. Ottelu alkoi hieman hermostuneissa merkeissä, ja pelissä oli nähtävissä pitkän pelitauon jäljiltä jännitystä. O2-akatemia pääsi heti ottelun alussa ajassa 03.45 0–1 johtoon Dynamon oman alueen pallonmenetyksen jälkitilanteesta. Hetki tästä, niin Dynamo joutui alivoimalle Jussi Toitturin ottaessa jäähyn vaarallisesta pelistä. Ongelmat kasvoivat, kun jäähyn aikana Dynamo sai vielä toisen rangaistuksen vaihtorikkeestä. Tästä vastustaja kuittasikin jo 2–0 johtoon ajassa 10.23. Ottelun shokkialku herätteli joukkuetta selkeästi, ja myös kotijoukkue pääsi paremmin mukaan pallolliseen peliin. 12:22 Jere Sulander iski ilmasta komean kavennuksen, ja Dynamon päästyä heti perään ylivoimalle tasoitti Ville Toitturi tilanteeksi 2–2. O2-akatemia onnistui vielä kertaalleen ensimmäisessä erässä, ja erätauolle mentiin vierasjoukkueen 2–3 johdossa.

Toinen erä alkoi 02-akatemian hallinalla ja joukkue pääsikin siirtymään ajassa 25.08, komean vapaalyöntikuvion päätteeksi, jo 2–4 johtoon. 02-akatema ei onnistunut hyödyntämään muita paikkoja, kun Dynamon maalivahti Patrik Heimala teki tukun komeita torjuntoja. Ajassa 35.30 Dynamon Valtteri Ryytty onnistui kaventamaan maalinedustalta ottelun lukemiin 3–4.

Kolmannessa erässä Dynamo pääsi paremmin mukaan peliin, ja pallollinen peli parani selkeästi. O2-akatemia pääsi kuitenkin siirtymään erän alussa 3–5 johtoon onnistuttuaan katkaisemaan Dynamon pelinavauksen. Erän puolivälissä Dynamo pääsi ylivoimalle, ja Henri Nummela onnistui kaventamaan pelin ajassa 48.46 lukemiin 4–5, ja heti perään seuraavassa vaihdossa ajassa 49.06 Jere Sulander tasoitti ottelun illan toisella maalillaan.

Ottelun varsinaisella peliajalla, sekä jatkoajalla, joukkueiden maalivahdit Patrik Heimala ja O2-akatemian Roope Pohjola esittivät komeita torjuntoja, eikä pelitilannemaaleja nähty enempää. Ottelu huipentui rangaistuslaukauskilpailuun, joka kesti aina seitsemänteen laukojaan asti, kunnes joukkueiden välille löydettiin eroa. Dynamon Julius Salokangas loisti rangaistuslaukauksissa tehden kummallakin yrityksellään maalin, ja näin varmisti lopulta Dynamon 6–5 kotivoiton.

Ensimmäinen vierasottelu Mikkelissä Hatsinaa vastaan päättyi sen sijaan niukkaan tappioon lukemin 8–7. Ottelussa riitti vauhtia alusta alkaen, ja maaliverkkoja heilutettiin vuorotahtiin.

Ensimmäisessä erässä Dynamon ainoista onnistumisista vastasivat Ville Toitturi sekä Jussi Toivonen alivoimamaalilla. Erän edetessä Hatsina hyödynsi Dynamon hyökkäysintoa ja pääsi vahvalla vastahyökkäyspelillä karkaamaan jo 4–2 taukojohtoon.

Toinen erä sai Dynamon kannalta hankalan alun, kun Hatsina pääsi lisäämään johtoa onnistuneella rangaistuslaukauksella. Dynamo sai tämän jälkeen otetta pelistä ja pystyi kääntämään ottelun kulun pitkillä pallohallintajaksoilla. Vahva vaihe toi Dynamon tasoihin 5–5, kun Toitturi, Jere Sulander, ja Niko Eskelinen onnistuivat maalinteossa.

Hatsina pääsi kolmannen erän alussa kahden maalin johtoon, kun kokeneet Mikko Ikonen ja Joonas Luhanko hyödynsivät maalipaikkansa. Dynamo tuli vielä tasoihin Toitturin komealla ylivoimamaalilla sekä Ville Suutarin osumalla. Dynamo haki aktiivisella pelillä ja pallonhallinnalla voittomaalia, mutta kun peliä oli jäljellä vajaa neljä minuuttia, onnistui Hatsinan Mikko Ikonen maalinteossa ja vei Hatsinan 8–7 johtoon. Maali aiheutti kuohuntaa vielä ottelun jälkeenkin, kun Dynamon vaihtopenkiltä käsin nähtiin selkeää estämistä maalia edeltävässä tilanteessa. Dynamo yritti vielä tasoitusta ilman maalivahtia, mutta enempää osumia ei nähty ja ottelu päättyi lopulta 8–7.

Valmentaja Kai Vitie oli tyytyväinen joukkueen peli-ilmeeseen ja pallonhallintaan, ainoastaan menetetyt sarjapisteet harmittivat. Seuraavan kerran pisteitä on jaossa vierasottelussa Vierumäkiareenalla 8.10. SB Heinolaa vastaan.

SEURAAVA KOTIOTTELU Dynamolla on vasta 16.10. Kouvolan Susia vastaan, kun ensi lauantaina pelattavaksi suunniteltu ottelu kuopiolaista VehVeä vastaan on jouduttu siirtämään vierasjoukkueen koronakaranteenin johdosta. Uudesta ajankohdasta ilmoitetaan myöhemmin.