Hämeenlinna suosii lähiruokaa silloin, kun se on mahdollista
Lähiruoan käytön lisääminen edellyttäisi aktiivisuutta myös paikallisilta tuottajilta.
Lammilainen Veli-Antti Silpola (kok.) jätti jo alkuvuodesta yhteensä 27 valtuutetun allekirjoittaman valtuustoaloitteen kotimaisen ruoan suosimisesta kaupungin tilaisuuksissa. Aloitteessa esitettiin, että kaupunki suosisi tilaisuuksissaan monipuolisesti lähiruokaa ja kotimaisia tuotteita niiden tuotteiden osalta, mitä kotimaassa tuotetaan. Vihannesten, kasvisten, leivän, perunan, viljatuotteiden sekä lihan ja lihajalosteiden, maidon ja maitovalmisteiden sekä kananmunien tulisi olla mahdollisimman lähellä tuotettuja, niiden alkuperän pitäisi olla jäljitettävissä ja niiden pitäisi täyttäää suomalaisen tuotantotavan säännökset.