Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Päivän Sana Kärsimyksen kasvaessa

Iloisen ja valoisan Marian ilmestyspäivän ohitettuamme kirkkovuosi kääntyy kohti syvempää paastonaikaa.

Tänä vuonna paaston aikaan osuvissa pyhissä väliin jää eräs toinen iloinen sunnuntai, ns. leipäsunnuntai, jolloin puhutaan siitä, kuinka Jeesus ruokki kansansa heidän kokoontuessaan häntä kuulemaan.

Maria oli Herran palvelijatar, joka suostui täyttämään hänelle annetun tehtävän, kantamaan Jeesus-lasta. En voi olla ajattelematta Mariaa, joka vaikean pitkän matkan raskaana kuljettuaan päätyy synnyttämään Jeesuksen vähintäänkin haastavissa olosuhteissa. Sen myötä mieleeni tulevat kaikki ne lapset, jotka tässä maailmassa joutuvat syntymään vaikeissa olosuhteissa.

Mieleeni pyrkii myös ajatus niistä olosuhteista, missä ihmiset seurasivat Jeesusta, eikä heillä ollut mitään syötävää ja sen myötä ajattelen kaikkia niitä, jotka näkevät nälkää eri puolilla sotien runtelemaa maailmaa.

Miten paljon onkaan kärsimystä maailmassa ja se tuntuu aina vain kasvavan.

Marian tehtävä ei ollut helppo myöhemminkään. On ollut vaikeaa seurata kansansuosion vaihtumista vihaisiin syytöksiin, vaikeaa katsoa tuomiota, vaan hän seurasi silti poikaansa aina ristille asti.

Ja kun leipää ei ole, mieli lannistuu, eikä ole helppoa kohdata elämänsä haasteita. Jeesus kuuli opetuslasten ja ihmisten huolen ja teki sittemmin ruokkimisihmeensä.

Tämä paastonaika kutsuu meitäkin seuraamaan Jeesusta kärsimystiellä, aina sinne ristille asti.

Me kuitenkin olemme jo saaneet kuulla ylösnousemuksesta, täytetystä ristin sovitustyöstä.

Kun seuraamme Jeesusta, Hän ei jätä meitäkään nälkäisiksi, vaan Hän antaa meille jokapäiväisen leipämme, hengellisen ravintomme, Sanansa. Hän itse on elämän leipä. Hänen sanansa opettaa meitä jakamaan omastamme niille, joilta puuttuu. Jos teemme Hänen sanansa ja elämme Hänen neuvonsa mukaan, mekin saamme kokea tuon ruokkimisihmeen. Hän olkoon elämämme kulmakivenä, jonka varaan rakennamme.

" Ei poistu täältä tuska ei kärsimyksen yö, vaan kaaoksenkin alla Jumalan sydän lyö."

( Hän ohitse ei kulje, Anna Mari Kaskinen)

Kirjoittaja on Lammin ev.lut. seurakunnan kanttori.