Päivän Sana Me uskomme tulevaisuuteen

Minulla on viime päivinä soinut päässäni nuorten hengellisten laulujen voimakaksikon Pekka Simojoen ja Anna-Mari Kaskisen tekemä laulu Me uskomme tulevaisuuteen. Siinä laulussa on hyvin paljon sellaista, joka sopii erityisen hyvin tähän päivään ja monen ihmisen aatoksiin ja mielenmaisemaan.

Yksin mä pelkään huomispäivää,

kun mistään en varma olla voi.

Vaikka kauas en nää,

tiedän: matkani pää

ja turvani on Luoja muuttumaton.

Saattaa olla vaikeaa tuntea iloa ja valoa tulevaisuutta kohtaan, kun maailmalta kantautuvat uutiset horjuttavat pakostikin jokaisen suomalaisen perusturvallisuuden tunnetta. Millä me vakuutamme itsemme, saati jälkikasvumme siitä, että ei ole mitään hätää. Meillä ei ole mitään hätää. Entä jos onkin? Mistä kukaan voi tietää varmasti, mitä tulevaisuus tuo tullessaan?

Rauhaa ei synny ihmisvoimin.

Ei lopu väkivaltaisuus.

Veli veljeä lyö,

rikkaat ravinnon syö.

Meidän toivomme on

Luoja muuttumaton.

Jeesus on puolestamme kuollut.

Lahjaksi saimme elämän.

Suuri uutinen tää kaipaa levittäjää.

Meidät kutsunut on

Luoja muuttumaton.

Meillä on kuitenkin yksi turvapaikka, yksi syli, yksi kallio, joka ei järky eikä lähde pois. Hän on rauhan ruhtinas. Hän vakuuttaa meidät joka päivä siitä, että on kanssamme kaikki päivät maailman loppuun saakka. Meidän toivomme lepää muuttumattomassa Luojassa, Taivaallisessa Isässämme, Herrassa, joka antoi puolestamme ainoan poikansa. Me voimme rukoilla itsemme ja toinen toisemme puolesta tänään ja joka päivä. Ja rauhanrukousta osaamme jokainen tehdä. Rukoilla rauhaa maailmaan, rauhaa sinne, missä sota jyllää. Olkoon siis tämän laulun sanat meille rukouksena ja muistutuksena siitä, että olemme turvassa ja saamme luottaa tulevaisuuteen.

Ja me uskomme tulevaisuuteen,

sillä uskomme Vapahtajaan.

Jeesus rauhan tuo levottomuuteen.

Aina turvata voin Jumalaan.

Siunattua ja turvallista kevättä sinulle!

Kirjoittaja on Lammin ev.lut. seurakunnan nuorisotyönohjaaja.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut