Korona | Päijät-Hämeen liikuntapaikat saa avata huomenna

Etelä-Suomen aluehallintovirasto kertoo tuoreessa tiedotteessaan tehneensä 1.2.2022 päätökset, joilla kevennetään Päijät-Hämeen sairaanhoitopiirin alueen koronarajoituksia. Tiettyjen liikunta-, harrastus- ja virkistystilojen sulkemiseen velvoittanut määräys kumotaan kokonaan ja kokoontumisrajoituksia lievennetään niin, että sisätiloissa voi järjestää enintään 50 hengen yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia. Ulkona kokoontumisten osallistujamäärää ei enää rajoiteta.

Aluehallintovirasto kumoaa sulkumääräyksen heti huomisesta 2.2.2022 alkaen. Kaikki tähän asti suljetuiksi määrätyt tilat, kuten kuntosalit, ryhmäliikuntatilat, uimahallit, tanssipaikat ja kuorolaulutoimintaan käytetyt tilat, saa siis avata asiakkaille ja osallistujille huomenna 2.2.

Ennen tiloihin menemistä kannattaa tarkistaa aukioloajat ja mahdolliset koronarajoitukset kustakin paikasta erikseen. Päijät-Hämeen sairaanhoitopiirin alueella on edelleen 19.2.2022 asti voimassa aluehallintoviraston päätös, joka velvoittaa laajasti erilaisten tilojen käytöstä vastaavia toimijoita ehkäisemään lähikontaktien aiheuttamaa tartuntariskiä. Mitään toimintaa tiloissa ei ole määräyksen myötä kuitenkaan kielletty, vaan määräyksen tarkoitus on tehostaa terveysturvallisuustoimia.

Toimija arvioi itse, millaisin toimin tartuntariskiä voi ehkäistä: kyseeseen voi tulla esimerkiksi asiakaspaikkojen väljä sijoittelu, ilmanvaihdon tehostaminen tai kävijöiden tulon porrastaminen. Määräys koskee esimerkiksi liikuntatiloja, kauppoja, kirjastoja ja museoita. Vastaava päätös on voimassa muuallakin Etelä-Suomen alueella.

Kun viranomaisten asettamia rajoituksia puretaan, jokaisen oma vastuullinen toiminta korostuu: on syytä edelleen noudattaa yleisiä suosituksia lähikontaktien välttämisestä, hygieniakäytännöistä ja maskin käyttämisestä. Rokotukset vähentävät tehokkaasti riskiä koronataudin vakavalle muodolle ja sairaalahoidon tarpeelle.

Koska koronatartuntoja ei enää pystytä seuraamaan ajantasaisesti, eikä sairastuneitakaan enää testata, myös Keski-Häme lopettaa päivittäisten tartuntojen raportoinnin.

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut