Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Korona | Tilannekatsaus 18.1. Kanta-Hämeessä ja Päijät-Hämeessä – sairaalahoidon tarve kasvaa Päijät-Hämeessä, Tuulosen rokotuspäivään 30.1. saa aikoja myös 5–11-vuotiaille lapsille

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä kertoo tiedotteessaan, että sairaalahoidon tarve on kasvanut ja voi nopeasti leviävän omikronvariantin vuoksi lisääntyä selvästi nykyisestä. Kanta-Häme kertoo omat lukunsa vain kerran viikossa, seuraavan kerran torstaina 20.1.2022, jolloin johtajaylilääkäri Sally Leskinen pitää kansalaisinfon kello 11 alkaen.

5–11-VUOTIAILLE lapsille on saatavilla aikoja kauppakeskus Tuulosen lapsille suunnattuun rokotuspäivään sunnuntaina 30.1.2022. Rokotteena käytetään Biontech-Pfizerin Comirnaty-rokotetta. Lasten rokote on eri rokote kuin Pfizerin aikuisille suunnattu rokote.

Koronarokotusaikoja on tarjolla erikseen 5–11-vuotiaille riskiryhmiin kuuluville ja kaikille 5-11-vuotiaille. Ohjeet rokotukseen ja linkki ajanvaraukseen löytyvät kaupungin verkkosivuilta.

Lievillä koronaoireilla ei tarvitse lähteä koronatestiin. Kotitestien tekemistä kuitenkin suositellaan, jos koronavirukseen sopivia oireita ilmenee. Jos testi on positiivinen, tartunnan saaneen tulisi jäädä omaehtoiseen kotieristykseen ja altistuneen omaehtoiseen karanteeniin. Tarkemmat ohjeet ovat sairaanhoitopiirien verkkosivuilla:

Kanta-Häme

Päijät-Häme

Tilannekatsaus 18.1.2022

Suurin osa tartunnoista jää virallisten testien ulkopuolelle, joten luotettavaa tietoa tartuntojen määrästä ei ole. Eilisen tilannekatsauksessa olivat mukana koko viikonvaihteen lukemat.

KORJAUS 18.1.2022: Lasten rokotukset järjestetään Kauppakeskus Tuulosessa sunnuntaina 30.1., eikä lauantaina 29.1. Kauppakeskus Tuulosen seuraava walk-in-rokotepäivä aikuisille on lauantai 29.1.2022, mutta lasten rokotukset järjestetään 30.1. ajanvarauksella, kuten Hämeenlinnan verkkosivuilla ihan oikein kerrotaan. Toimitus pahoittelee virhettään!

Ajantasainen tieto rokotteista päivittyy sairaanhoitopiirin rokotesivuille.