Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaalikeräys auttaa vammaisia ja pitkäaikaissairaita paikallisesti

Pieni ele -keräys on perinteisesti aluevaalien äänestyspaikoilla 12–18.1. ja 23.1.2022. Monen vammaisen ja pitkäaikaissairaan elämään on epidemiatilanteella ollut heikentävä vaikutus. Eri tukimuodot ja yhteisöllinen toiminta on vähentynyt. Keräyksen saamilla lahjoituksilla on mahdollista järjestää vertaistukea ja virkistystä arkeen.

Kaikki lahjoitukset jäävät Suomeen ja puolet lahjoituksista suoraan paikkakunnalle apua tarvitseville. Keräyksellä autetaan muun muassa sydänsairaita, epilepsiaa sairastavia, vammaisia, sokeita, kuuroja, aivosairaita; lapsia, nuoria ja aikuisia.

Keräys järjestetään talkoovoimin ja suurin osa vapaaehtoisista on itse vammainen tai pitkäaikaissairas. Keräyspaikoilla lahjoituksen voi tehdä käteisellä.

– Keräykseen lahjoittaminen on monelle suomalaiselle tärkeä äänestyspäivän perinne. Uskomme, että sama auttamisen halu ja myötäeläminen vaikeina aikoina näkyy, vaikka pandemialla on vaikutuksensa keräykseen. Toivommekin, että ihmiset edelleen löytävät keräyksen, sillä lahjoituksista saatu apu on sen saajille korvaamatonta, sanoo pieni ele -keräyksen toiminnanjohtaja Erika Mäntylä.

Lammin ja Tuuloksen keräykset järjestävät yhteistyössä Lammin Seudun Reumayhdistys ja Lammin seudun Sydänyhdistys.

Pieni ele -keräys (ent. Vaalikeräys) alkoi vuonna 1907, jolloin se järjestettiin ensimmäisten eduskuntavaalien yhteydessä tavoitteena kerätä varoja tuberkuloosin vastustamiseen. Sen järjestävät 15 vammais- ja terveystyön järjestöä, joihin kuuluu noin 300 000 jäsentä.