Päivän Sana Vastaus on olemassa

Asiat ympärillämme näyttävät muuttuvan koko ajan. Toisaalta on asioita, jotka pysyvät. Yksi niistä on Raamattu, Jumalan sana. Sen sanoma on aina ajankohtainen, koska se on lähtöisin Jumalasta.

Viime vuosina koko maailmalle ovat tulleet tutuiksi maskit, piikit, rajoitukset, karanteenit, lomautukset, ennusteet ynnä muut. Hallitukset ovat reagoineet kautta maailman, kuten asiaan kuuluu. Silti olemme edelleen suurissa vaikeuksissa ja mittavien haasteiden edessä.

Koska ihminen on Jumalan luomus, parhaat toimintaohjeet häiriöiden — kuten sairauksien — varalta kannattaa selvittää tekijältä. Jumala antoi jo Vanhassa testamentissa kansalleen israelilaisille ja sen kautta koko maailmalle hyvät ohjeet epidemioiden ja muiden tautien varalta. Hän käski ihmisten peseytyä juoksevassa vedessä ja pestä käsiään. Vakavasti sairastuneiden, kuten leprapotilaiden, tuli pysyä eristyksissä, kunnes ovat parantuneet. Miten sairaus ja terveys todetaan, siitäkin annettiin täsmäohjeet.

Uudessa testamentissa Jumala paljastaa lopullisesti kasvonsa Jeesuksessa Kristuksessa. Hän paransi tuhansia sairaita ja vapautti lukemattoman määrän ihmisiä sidonnaisuuksista, peloista ja merkityksettömyyden kokemuksesta. Koko Raamattu julistaa, että Jumala rakastaa syvästi luotujaan ja haluaa auttaa. Näin on edelleen, hän ei muuttele mieltään.

Elämä ilman Jumalaa on turvatonta, ja maailma ilman Jumalaa on toivoton ja kylmä. Huonosti hallittava epidemia on lisännyt epävarmuutta kaikilla tasoilla. Onneksi Jumalakin toimii keskellämme. Loppujen lopuksi hän on ihmisen ainoa turva. Se turva ei petä koskaan.

Siksi Jumala on kautta aikojen kutsunut meitä henkilökohtaiseen suhteeseen kanssaan. Se on mahdollista Jeesuksen kautta. Tämä suhde luo edellytykset ymmärtää oikein kaikkea, mitä tapahtuu. Sen pohjalta näemme oikein ajan ja ikuisuuden. Jumalalla on vastaus kaikkeen. Hän itse on se vastaus. Hänen kanssaan kannattaa liitoutua, ja tiekartta on Raamattu.

Kirjoittaja on Lammin vapaaseurakunnan pastori

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut