Korona: Tilannekatsaus Kanta-Häme ja Päijät-Häme 10.1.2022 ­– viikonvaihteessa viisi koronakuolemaa Päijät-Hämeessä

Viikonvaihteen aikana koko Suomessa kirjattiin yli 23 000 uutta tartuntaa. Päijät-Hämeessa 472 ja Kanta-Hämeessä 473. Colourbox

Keski-Häme Toimitus

Koronaluvut ovat tänään erityisen korkeat sen vuoksi, että koko maan osalta niissä ovat mukana myös viikonvaihteen numerot. Koko maassa uusia tartuntoja on rekisteröity yli 23 000, ja sekä Kanta-Hämeessä että Päijät-Hämeessä lähes 500.

Päijät-Hämeessä menehtyi viikonvaihteen aikana viisi koronapotilasta. Siellä on otettu käyttöön karanteeni myös kahdesti rokotetuille. Omikronviruksen on todettu pystyvän kiertämään rokotesuojaa deltamuunnosta paremmin, ja kahdesti rokotettujen riski sairastua on suurentunut.

Nyt myös Päijät-Hämeessä kaikkien 5–11-vuotiaiden lasten on mahdollista saada koronarokotus, eikä enää vain riskiryhmiin kuuluvien.

Koulut käynnistyivät lähiopetuksessa. Vanajaveden Opiston ja Wellamo-opiston ryhmät toimivat ensimmäisen toimintaviikon eli 10.1.–16.1.2022 ajan pääsääntöisesti etäopetuksessa.

Aluehallintovirastolta ei vielä ole tullut uusia päätöksiä valtioneuvoston uusien ohjeistusten perusteella. Tällä hetkellä voimassa olevat määräykset löydät perjantain 7.1.2022 tilannekatsauksestamme.

Kommentoi