Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vieraskynä Kohti unelmien lomaa

Koronapandemian aikana monen matkasuunnitelmat ovat menneet uusiksi ja matkustamista on joutunut harkitsemaan aivan uudella tavalla. Maailma ei ole enää samalla tavalla auki kuin ennen. Jatkuvien rajoitusten vuoksi ulkomaan matkoja on jouduttu perumaan, ja katseet ovatkin siirtyneet kotimaan matkailun mahdollisuuksiin. Sosiaalisen median lomakuvapäivitykset ovat nyt entistä useammin luontopoluilta tai kotimaan matkoilta, kun ne ovat aikaisemmin olleet poikkeuksetta rantakuvia etelän lämmöstä.

Matkailun odotetaan kuitenkin vähitellen elpyvän ja erityisen suurella mielenkiinnolla turisteja odotetaan Päijät-Hämeessä ja Lahdessa, joka löytyi yllättäen ja pyytämättä uutistoimisto CNN:n vuoden 2022 unelmalomakohteiden listalta. Lahden lisäksi listalla oli suomalaisille tuttuja unelmalomakohteita kuten mm. Palau ja Yellowstonen kansallispuisto, sekä Ranskan Dijon.

Tälläkään kertaa CNN:n jutussa ei mainittu talviurheilua tai edes hyppyrimäkiä. Vanhasta “brändistä” oli jäljellä vain kuvateksti “Suomen Chicago”. Voidaan sanoa, että Lahden ja Päijät-Hämeen uusi brändityö on osunut maailmanlaajuisesti ytimeen. Meillä on Euroopan vihreä pääkaupunki, metsät, vaellusreitit ja maailman puhtain pohjavesi, jota voi juoda hanasta. On vaikea uskoa, että tämä matkailun trendi ei olisi pysyvä. Tähän kaikkeen kun yhdistää kansainvälisen lentokentän sadan kilometrin päässä Helsingissä, niin Päijät-Hämeen mahdollisuudet alkavat aueta.

CNN:n nostoihin voidaan yhdistää mutkattomasti maakunnan älykkään erikoistumisen strategiat. Älykäs erikoistuminen on EU:n innovaatiopoliittinen ratkaisu alueiden kansainväliseen kilpailuun. Päijät-Hämeen kärkiteemat ovat sportti, ruoka ja juoma sekä valmistus. Nämä kolme kärkeä nousevat suoraan Päijät-Hämeen pitkäaikaisista vahvuuksista. Strategiat tähtäävät alueen brändin vahvistumiseen, kansainvälistymiseen, sekä kestävään kehitykseen. Maakuntamme strategiat on helppo allekirjoittaa, ja niillä erotutaan varmasti alueiden kansainvälisessä kilpailussa.

Kaikesta hehkutuksesta huolimatta helmikuulle varaamani viikonloppureissu Lahteen aiheuttaa ystäväpiirissäni enemmän naurahduksia kun ihastusta. Lähialueen luontopolut on jo kierretty, ja paikallinen vesijohtovesikään ei enää samalla tavalla säväytä. Tälläkään kertaa ei lähdetä tutustumaan uuteen ja ihmeelliseen vaan luotetaan yksinkertaisuuteen, ruokaan ja juomaan sekä sporttiin. Ainakin voin sanoa olleeni trendikäs ja vastuullinen, kun poimin CNN:n unelmien lomakohteiden listalta yhden vuoden 2022 unelmien kohteista.

Kaikesta hehkutuksesta huolimatta helmikuulle varaamani viikonloppureissu Lahteen aiheuttaa ystäväpiirissäni enemmän naurahduksia kun ihastusta.