Korona: Bussimatkaan kannattaa varata normaalia enemmän aikaa, aikatauluihin voi tulla yllättäviä muutoksia

Vielä tällä hetkellä liikennöinti on hallinnassa, mutta lähiviikkojen aikana kannattaa ennen matkaa tarkistaa, että suunniteltu bussi varmasti kulkee. Merja Hirvisaari

Keski-Häme Toimitus

Hämeenlinnan kaupunki antoi tänään 5.1.2022 ennakkotiedotteen, jossa varoitetaan mahdollisista muutoksista joukkoliikenteen vuorotarjonnassa ja aikatauluissa. Matkustajia pyydetään tarkistamaan vähän ennen matkaa, kulkeeko aiottu vuoro aikataulun mukaisesti.

– Pyrimme ennakoimaan vähennettävät vuorot ilmoittamalla vähennettävistä ja ajamattomista vuoroista etukäteen reittioppaassa, joukkoliikenteen Twitter-tililtä @HMLpaikkuri, ja häiriötiedotteina Hämeenlinnan kaupungin verkkosivuilla, kaupunki tiedottaa.

– Voimme joutua myös muuttamaan joidenkin vuorojen lähtöaikoja, jotta vuoroja saadaan ajettua mahdollisimman paljon.

Kuljettajia uhkaavan suuren sairastuvuustilanteen ja koronakaranteenien vuoksi korvaavaa työvoimaa ei tiedotteen mukaan ole mahdollista saada loputtomasti. Tällä hetkellä liikennöinti on vielä hallinnassa, mutta tilanteen pahetessa voidaan joutua nopealla aikataululla vähentämään liikennöintiä.

Lähiviikkoina on hyvä varata liikkumiseen normaalia enemmän aikaa, jotta matka määränpäähän sujuisi mahdollisimman jouhevasti.

– Pyrimme välttämään loppuun saakka, ettei ajamattomuuksia syntyisi yhtään, sanotaan tiedotteessa, jonka ovat Hämeenlinnan kaupungin lisäksi allekirjoittaneet kaikki alueen liikennöitsijät.

Koronan vaikutuksista Hämeenlinnan seudun joukkoliikenteeseen päivitetään tietoa myös sivulle Korona ja joukkoliikenne.

Kommentoi