Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Korona | Koronatilanne Kanta-Hämeessä ja Päijät-Hämeessä 5.1.2022 – lasten rokotukset käynnistyvät

5–11 vuotiaiden lasten koronarokotukset alkavat Hämeenlinnassa Verkatehtaalla 16.1. alkaen. Hämeenlinnassa rokotusaikoja on tarjolla erikseen 5–11-vuotiaille riskiryhmiin kuuluville ja kaikille 5–11-vuotiaille.

Päijät-Hämeessä lasten rokotusta tarjotaan vielä vain niille 5–11-vuotiaille, jotka kuuluvat sairautensa tai tilansa vuoksi vakavan koronavirustaudin riskiryhmiin.

Lasten rokotteena käytetään Biontech-Pfizerin Comirnaty-rokotetta. Lasten rokote on eri rokote kuin Pfizerin aikuisille suunnattu rokote.

Koronarokote voidaan antaa 5–11-vuotiaille vain kaikkien huoltajien suostumuksella. Jos lapsella on kaksi huoltajaa, molempien tulee allekirjoittaa suostumuslomake koronarokotuksen antamiseen. Yksinhuoltaja allekirjoittaa lomakkeen yksin.

Etukäteen täytetty ja allekirjoitettu suostumuslomake tulee ottaa mukaan koronarokotukseen. Lomakkeen voi täyttää ja tulostaa THL:n sivuilla.

Hämeenlinnassa ajan lasten koronarokotukseen voi varata sähköisesti.

Hollolassa lapsen puolesta asiointi on mahdollista alle 10-vuotiaan lapsen kohdalla. Yli 10-vuotiaiden ajanvaraus tapahtuu soittamalla neuvolan asiakasohjaukseen numeroon 044 416 3103 arkisin kello 8–13. Aika tulee varata viimeistään edellisenä päivänä, jotta riskiryhmään kuuluminen voidaan tarkistaa.

Tilannekatsaus 5.1.2022

Testauksen ja jäljityksen vaikean ruuhkautumisen vuoksi lieväoireisen ei ole tarpeen hakeutua testiin, mikäli on saanut vähintään kaksi rokoteannosta tai sairastanut varmistetun covid-infektion kuuden kuukauden sisällä. Tällöin on suositeltavaa pysyä kotona ja välttää kontakteja kunnes oireet ovat lievittyneet. Sen sijaan lieväoireisenkin on syytä hakeutua testiin, mikäli:

– tietää altistuneensa covid-infektiolle

– on rokottamaton tai saanut vain yhden rokoteannoksen

– kyseessä on sote-työntekijä

– on raskaana

– on yli 60-vuotias tai sairauden tai sen lääkehoidon vuoksi altis covid-infektion vakavalle taudinkuvalle

Laboratoriotestiin pääsyn viivästyessä oireinen henkilö voi tehdä kotitestin, mutta vaikka sen tulos olisi negatiivinen, on edelleen syytä välttää kontakteja kunnes tulos on varmennettu.