Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Korona | Tilannekatsaus 30.12.20219 – Kanta-Häme luopuu tartunnanjäljityksestä, tartunnan saaneen toivotaan itse olevan yhteydessä altistuneisiin

Tartunnanjäljitys on Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin mukaan erittäin kuormittunutta, joten sitä on nyt kohdennettu perheisiin ja hoivayksiköihin. Karanteeneja ei Kanta-Hämeessä resurssipulan vuoksi pystytä määräämään kuin niille, jotka tarvitsevat tartuntatautilain mukaista päivärahaa varten todistuksen siitä. Tämä tarkoittaa tiedotusvastuun siirtymistä sairastuneille; jatkossa heidän toivotaan olevan yhteydessä altistuneisiin itsenäisesti.

Tartunnanjäljitys ei Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin mukaan nykyisillä tapausmäärillä kykene enää pysymään tapausten perässä, ja altistumispaikkojen tiedotuksesta on jo luovuttu.

KATSO Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin verkkosivuilta johtajaylilääkärin Sally Leskisen tiedotustilaisuus Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin koronatilanteesta.

Päijät-Häme raportoi tartunnoista omilla verkkosivuillaan edelleen päivittäin.

Tilannekatsaus 30.12.2021

Keski-Hämeen tilasto päivittyi viimeksi keskiviikkona 28.12, joten taulukon muutokset ovat nyt syntyneet kahden päivän aikana. Valtakunnallisissa luvuissa on siihen verrattuna yli 12 000 tapauksen ero, kun eilen 29. päivä tartuntoja oli 2 584 ja tänään THL:n lukuihin on lisätty 9 619 tartuntaa, joihin kuuluu joulun ajan tartuntoja, joita ei aiemmin ole saatu kirjattua mukaan.