Päivän Sana Anna meille meidän syntimme anteeksi

Anna meille meidän syntimme anteeksi, niin kuin mekin anteeksi annamme niille, jotka ovat meitä vastaan rikkoneet.

Katekismuksen mukaan pyydämme tässä rukouksessa, ettei taivaallinen Isä ottaisi huomioon syntejämme eikä niiden vuoksi torjuisi pyyntöjämme. Sillä me emme ensinkään ansaitse sitä, että saisimme mitä pyydämme, vaan Jumala tahtoo antaa meille kaiken armosta.

Anna niin saat

Jeesus sanoi: Jos te annatte toisille ihmisille anteeksi heidän rikkomuksensa, antaa myös taivaallinen Isänne teille anteeksi. Mutta jos te ette anna anteeksi toisille, ei Isännekään anna anteeksi teidän rikkomuksianne. (Matt. 6:14-15)

Jeesus vaatii meiltä tekoa. Hän vaatii toisemme armahtamista. Kuitenkin on niin, että tekomme tai tekemättä jättämisemme eivät ole Jumalan anteeksiantamuksen perusta. Jumalan anteeksiantamus ei tule osaksemme jonkin oman tekomme tähden. Jumalan anteeksiantamus tulee osaksemme yksin Jeesuksen sovintokuoleman tähden. Omalle kohdalle otamme anteeksiantamuksen vastaan, kun uskomme, että Jeesus on ristillä sovittanut myös minun syntini.

Me ihmiset olemme Jumalan lahjan vastaanottajia. Me emme ole lahjan tekijöitä.

Tuo anteeksi antaminen on yksi vaikeimmista asioista ihmisen elämässä. Kyynisyys ja katkeruus jää niin helposti pistämään omaa rintaa. Annammeko oikeasti anteeksi, jos aina palaamme yhä uudelleen ja uudelleen mieltämme loukanneeseen asiaan?

Jumala kyllä heittää meidän syntimme armon meren syvyyksiin, eikä enää niitä muista, mutta me jaksamme aina muistaa…

Niin kuin mekin anteeksi annamme niille, jotka ovat meitä vastaan rikkoneet…

Jumala haluaa lahjoittaa meille paitsi vapauden omasta syyllisyydestämme, myös täyden vapauden katkeruudesta toisia ihmisiä kohtaan.

Anteeksianto on irti päästämistä sydämen pohjia myöten, eikä pelkästään sen lähimmäisen vaan itsemme vuoksi.

Anteeksi antaminen ja anteeksi saaminen on eteenpäin menemisen ehtymätön voimavara! Eikö sen eteen kannata taistella ja pyytää Taivaan Isältä voimia taisteluun.

Olkaamme armollisia ja anteeksiantavaisia lähimmäisiämme kohtaan myös tulevana armonvuonna 2022.

Kirjoittaja on Lammin ev.lut. seurakunnan entinen jäsen, joka pois muutettuaankin kantaa Lammia sydämessään.

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut