Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Korona | Tilannekatsaus Kanta-Hämeessä ja Päijät-Hämeessä 26.12.2021

Kanta-Hämeen pandemiaryhmä suosittaa kasvomaskien käytön laajentamista siten, että maskisuositus laajennetaan koskemaan tammikuusta alkaen myös vuosiluokkia 4–5. Maskit ovat lisäksi edelleen käytössä myös 6.-9. vuosiluokilla ja koko perusopetuksen sekä varhaiskasvatuksen henkilöstöllä.

Hämeenlinnan kaupungin valmiusryhmä on päättänyt, että kasvomaskisuositus otetaan käyttöön Hämeenlinnan perusopetuksen 4.–5. vuosiluokkien oppilailla kevätlukukauden alusta 10.1.2022 alkaen.

Maskien jakelu tapahtuu kouluilla ja samassa yhteydessä ohjeistetaan maskien käytöstä.

Kanta-Hämeessä rajataan joulukuun 27. päivästä lähtien yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten henkilömäärä sisätiloissa 10 henkilöön ja ulkona 50 henkilöön. Koronayhteistyöryhmä suosittaa vastaavia henkilömääriä yksityistilaisuuksiin. Koronapassia käyttäviä matalan riskitason tilaisuuksia nämä määräykset ja suositukset eivät rajoita. Sama määräys on voimassa Päijät-Hämeessä.

KORJAUS: TTilannekatsauksessa kerrottiin, että Päijät-Hämeessä olisi suljettu julkisia tiloja kokonaan, mutta ko. päätös koskee tällä hetkellä vain Helsingin ja Uuudenmaan alueen sairaanhoitopiirejä.

Valtioneuvosto kiristää ravintolarajoituksia koko maassa. Jouluaatosta alkaen ravintoloiden on lopetettava anniskelu kello 21 ja suljettava ovensa kello 22. Tiistaista 28. joulukuuta alkaen rajoitukset tiukentuvat lisää. Silloin ravintoloiden on lopetettava anniskelu kello 17 ja suljettava ovensa kello 18. Poikkeuksena ovat kuitenkin ruokaravintolat, joiden aukiolo ilman alkoholianniskelua sallitaan koronapassilla kello 18–20. Näitä uusia ravintolarajoituksia ei voi välttää edellyttämällä koronapassia.

Tilannekatsaus 26.12.2021

Tartuntojen estämisen takia on tärkeää, että kaikki huolehtivat käsihygieniasta ja turvaväleistä, kouluun ei tulla oireisena ja oireiset hakeutuvat koronatestiin matalalla kynnyksellä. Annettuja ohjeita on noudatettava myös muiden turvallisuuden takaamiseksi. Koronavirukseen liittyvissä oire-epäilyissä tee oirearvio sähköisesti: Omaolo.fi