Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Korona | Tilannekatsaus Kanta-Hämeessä ja Päijät-Hämeessä 17.12.2021

Etelä-Suomen aluehallintovirasto kiristää Päijät-Hämeen koronarajoituksia.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto on tehnyt uusia päätöksiä koronarajoituksista Päijät-Hämeen sairaanhoitopiirin alueelle. Nyt voimassa olevien kokoontumisrajoitusten sijaan 27.12. alkaen rajoitetaan kaikkia sisätiloissa järjestettäviä yli kymmenen hengen ja ulkotiloissa yli 50 hengen yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia. Uusi määräys on voimassa 26.1.2022 asti. Lisäksi 20.12. alkaen voimaan tulee erilaisten asiakas- ja yleisötilojen käyttöä koskeva määräys lähikontaktien aiheuttaman tartuntariskin ehkäisemiseksi.

Yleisötilaisuuksien henkilömäärän rajoituksen vaihtoehtona tilaisuuden järjestäjä voi ottaa käyttöön koronapassin. Yleisissä kokouksissa (esimerkiksi mielenosoitukset) koronapassia ei voi ottaa käyttöön rajoituksen vaihtoehtona.

Lisäksi 20.12.2021 astuu voimaan laajasti erilaisten asiakas- ja yleisötilojen käyttöä koskeva määräys, jota noudattamalla ehkäistään asiakkaiden tai toimintaan osallistuvien henkilöiden välisten lähikontaktien aiheuttamaa tartuntariskiä. Määräys velvoittaa tilojen käytöstä vastaavia toimijoita, jotka voivat itse määritellä tarvittavat toimet tartuntariskin ehkäisemiseksi. Toimija voi esimerkiksi rajoittaa asiakasmäärää, porrastaa kävijöiden osallistumista ja/tai tehdä tilaan ja asiakaspaikkojen sijoitteluun liittyviä järjestelyjä.

Päätös ei koske oppilaitosten tai varhaiskasvatuksen toimintaa, ammattiurheilemista eikä yksityis- tai perhe-elämää.

Koronapassia ei voi ottaa käyttöön rajoitusten vaihtoehtona sellaisissa tiloissa, jotka ovat tavanomaisen elämän tai lakisääteisten oikeuksien kannalta olennaisia, esimerkiksi apteekeissa, vähittäiskaupoissa, posteissa, huoltoasemilla tai kirjastoissa.

Päivittäiset tilannekatsaukset