Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Keski-Hämeen vaalikone on auki. Löydä oma ehdokkaasi.

Kela-taksin tilausnumero muuttuu Kanta-Hämeessä

Kanta-Hämeessä on 1.1.2022 alkaen kaksi palveluntuottajaa, joilta Kelan korvaamat taksimatkat tilataan. Jatkossa asiakkaalla on mahdollisuus valita, kummalta palveluntuottajalta hän tilaa Kela-taksin.

Taksi Helsinki Oy ja Suomen Lähilogistiikka huolehtivat Kelan korvaamista taksimatkoista Kanta-Hämeessä 1.1.2022 alkaen. Palveluntuottajat vastaavat siitä, että kaikki niiltä tilatut Kelan korvaamat taksimatkat hoidetaan tilauksen mukaisesti ja tarkoitukseen sopivalla kulkuneuvolla. Kyseessä on kokonaispalvelu, joka kattaa taksimatkojen tilauksen, yhdistelyn ja välityksen, kuljetuspalvelujen järjestämisen ja valvonnan sekä maksuliikenteen ja raportoinnin. Maksuliikenteessä käytetään Kelan sähköistä suorakorvausmenettelyä.

Jotta Kela voi korvata taksimatkan, matka pitää tilata numerosta 0800 414 616 (Taksi Helsinki Oy) tai numerosta 0800 051 57 (Suomen Lähilogistiikka Oy). Näistä numeroista tilatuista matkoista asiakas maksaa vain omavastuun, joka on enintään 25 euroa yhdensuuntaiselta matkalta. Tilauspuhelu on maksuton.

Uudet tilausnumerot tulevat käyttöön 20.12.2021. Siitä lähtien niistä voi tilata matkoja, jotka tehdään 1.1.2022 alkaen. Tämän vuoden aikana tehtävät matkat tilataan vielä nykyistä tilausnumeroista.

Taksi tilataan numerosta 0800 414 616 (Taksi Helsinki Oy) tai numerosta 0800 051 57 (Suomen Lähilogistiikka Oy) seuraavissa kunnissa: Forssa, Hattula, Hausjärvi, Humppila, Hämeenlinna, Janakkala, Jokioinen, Loppi, Riihimäki Tammela, Ypäjä.

Uudet numerot palvelevat 20.12–30.12 arkisin kello 8–16 ja 31.12. kello 8 alkaen ympäri vuorokauden.

Kuulo- ja puhevammaiset asiakkaat voivat edelleen tilata taksimatkansa tekstiviestillä. Asiakkaan täytyy kuitenkin ilmoittaa tietonsa ensin soittamalla uusille palveluntuottajille. Myös tekstiviestipalvelun tilausnumerot muuttuvat.

Tämän vuoden aikana tehtävät matkat tilataan vielä nykyistä tilausnumeroista.

Kela