Kaupunki ei peri vuokraa Hauhon veteraanimajasta

Hämeenlinnan kaupunginhallitus päätti kaupunginjohtaja Olli-Poika Parviaisen esityksestä, että Hauhon veteraanimajasta ei peritä vuokraa niin kauan kun yksikin veteraaneista tai lotista tai heidän leskistään on kaupungin alueella elossa.

Vuosi sitten marraskuussa kaupunginhallitus päätti ryhtyä perimään Hämeenlinnan Seudun Sotaveteraanit ry:ltä veteraanimajasta indeksiin sidottua vuokraa. Tuolloin kokoomusvaltuutetut jättivät Antti Ahosen johdolla valtuustolle kirjallisen valtuustoaloitteen, jolla haluttiin palauttaa veteraanimajan aikaisempi vuokravapaus. Ahosen lisäksi aloitteen allekirjoittivat kokoomuksen valtuutetut Matti Mikkola, Pekka Arvio, Seppo Kuvaja, Ville Honkasaari, Vesa Kaloinen ja Jarmo Vainio.

– Kun kyse on sotiemme veteraaneja koskevasta asiasta, ei kuitenkaan missään tapauksessa ole kohtuullista, että automaattisesti käytetään niin sanottuja yleisiä vuokrausperiaatteita esimerkiksi "yhdenvertaisuuden nimissä". Veteraanien asia on kunniavelka, valtuutetut vetosivat aloitteessaan.

– Ei ole kohtuullista, että veteraaneilta peritään tässä tapauksessa tonttivuokraa. Asiasta tehty päätös on arvioitava uudelleen. Tässä tapauksessa – koska Hauhon kunnan edustajat ovat aikoinaan luvanneet veteraaneille, että erillistä rahavuokraa ei peritä Veteraanimajasta niin kauan kuin veteraaneja, lottia tai heidän leskiään on elossa – tulisi tämän moraalisen velvoitteen koskea myös Hämeenlinnan kaupunkia, aloitteessa todettiin.

Itsenäisyyspäivän jälkeisessä kokouksessaan tuore hallitus päättikin uuden kaupunginjohtajan esityksestä, että vuokraa ei veteraanimajasta peritä niin kauan kuin veteraaneja, lottia ja heidän leskiään Hämeenlinnassa elää, ja muutkin vuokrauksen ehdot ovat entiset. Veteraaniasioiden neuvottelukunnalta saatujen tietojen mukaan veteraaneja, mukaan lukien lotat, on Hämeenlinnassa 63. Heistä 26 on palveluasumisen piirissä ja loput asuvat kotona.

Veteraanien asia on kunniavelka.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut