Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Päivän Sana Itsenäisyyspäivän jälkeisiä ajatuksia

Mäntyvaaran taistelu 18.12.1939. Tässä auttoi Herra.

Suomella oli talvisodan sytyttyä ylitsepääsemättömältä vaikuttanut tilanne: Selviytyä itsenäisenä kansana, Neuvostoliiton aloittaessa sodan maatamme vastaan. Suomella oli tuolloin uskova presidentti Kyösti Kallio.

Tiedetään, että hänen radiopuhettaan 17. joulukuuta 1939, jolloin Neuvostoliitolla oli aikomus katkaista Suomi Oulun korkeudelta, oli keräännytty kaikkialla kuuntelemaan radioiden ääreen. Radiot olivat ylellisyyksiä tuolloin ja kansaa kokoontui mm. kauppoihin radiota kuulemaan.

Kallion puheen jälkeen myös hänen vaimonsa Kaisa Kallio puhui ja vetosi kansaa rukoilemaan Suomen puolesta.

Vetoomus oli niin vaikuttava, että tiedetään kaupoissa ihmisten itkien polvistuneen polvirukoukseen.

Tapahtuneen jälkeen, noilla Pelkosenniemen leveyksillä, Suomen katkaisupyrkimyksien suunnitelmassa, toteutui aivan poikkeuksellinen lämpötilanlasku: vesisateesta useiden kymmenien pakkasasteisiin hyvin nopeasti.

Venäläisillä oli kyllä ylivertainen aseistus ja miesylivoima, mutta he olivat valmistautumattomia koville pakkasille. Jumala kuuli rukoukset ja Suomi jäi katkaisematta.

Suomalaiset menettivät kaatuneina 17 miestä. Neuvostojoukot menettivät noin 300 miestä.

Mäntyvaaran taistelun muistomerkissä lukee ”Tässä auttoi Herra”. Sotilaat ymmärsivät, että tapahtunut ei ollut pelkästään heidän ansiotaan, vaan tässä auttoi Herra.

On hyvä muistaa, että sotaveteraanien lisäksi meitä on auttanut elävä ja voimallinen Jumala.

Jumalan varjeleva käsi on ollut maamme yllä, koska monet ovat rukoilleet ja näin me olemme saaneet säilyttää itsenäisyytemme. Meillä on itsenäisyydestä suuri kiitoksen aihe Jumalalle

Jumala auttoi Suomen kansaa sodan aikana. Hän haluaa auttaa myös meitä. Sinua ja minua.

Raamatussa kerrotaan kuinka Jeesus pysähtyi aina apua tarvitsevan ihmisen kohdalle. Hepr 13: 8: ”Jeesus Kristus on sama eilen tänään ja iankaikkisesti”. Pyydetään Häneltä apua ja sitten voimme sanoa: Tässä auttoi Herra.

Kirjoittaja on Lammin helluntaiseurakunnan pastori.