Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Korona | Tilannekatsaus Kanta-Hämeessä ja Päijät-Hämeessä 1.12.2021

Kanta-Hämeessä 22 uutta tartuntaa ja Päijät-Hämeessä 130.

Koronatilanne heikkenee edelleen. Tänään myös tartuntatilastot päivittyivät eilistä aktiivisemmin. Kanta-Hämeessä kirjattiin yhteensä 22 uutta tartuntaa ja Päijät-Hämeessä 130. Lukemissa on mukana eilisen tietoja. Molempien maakuntien ilmaantuvuusluvut ovat nousseet. Kanta-Hämeessä ilmaantuvuus on nyt THL:n tietojen mukaan 228,6 (Hämeenlinna 289,4) ja Päijät-Hämeessä 355,8 (Hollolassa 386,8).

Eilen Etelä-Suomen aluehallintovirasto kielsi Päijät-Hämeen sairaanhoitopiirin kuntien alueilla kaikki sisätiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, joihin osallistuu yli 20 henkilöä. Aluehallintovirasto valmistelee uusia kokoontumisrajoituksia myös Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin alueelle.

Päijät-Soten tiedotteessa sanotaan, että etenkin kahdesti rokotetut lieviin hengitystieoireisiin sairastuneet henkilöt voivat käyttää oman harkintansa mukaan kotona itse tehtävää pikatestiä ennen terveydenhuollossa tehtävään PCR-testiin hakeutumista.

Kanta-Hämeen tilanne

Päijät-Hämeen tilanne

Etenkin kahdesti rokotetut lieviin hengitystieoireisiin sairastuneet henkilöt voivat käyttää oman harkintansa mukaan kotona itse tehtävää pikatestiä ennen terveydenhuollossa tehtävään PCR-testiin hakeutumista.

Päijät-Sote