Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Korona | Tilannekatsaus Kanta-Hämeessä ja Päijät-Hämeessä 29.11.2021

Viikonlopun aikana Hämeenlinnassa 55 tartuntaa, Hollolassa 21.

Alla olevista taulukoista näet koronatilanteen muutoksen Päijät-Hämeessä ja Kanta-Hämeessä viikonlopun aikana. Päivitämme lukemia arkisin.

Kanta-Häme

Päijät-Häme

Tilastojen seuraamista vaikeuttaa se, että sairaanhoitopiirit tiedottavat omista luvuistaan eri tavoilla ja eri tahdissa sekä se, että THL:n lukemat poikkeavat merkittävästi sairaanhoitopiirien omista luvuista. Käytämme päivittäisten lukujen seurannassa THL:n ilmoittamia lukemia, koska Kanta-Häme päivittää omat ilmoituksensa vain kerran viikossa.

Erojen muodostumiseen vaikuttavat erityisesti se, että sairaanhoitopiirien omissa luvuissa on ajantasainen tieto kaikista sairaanhoitopiirin luvuista ja THL:n kartalla tiedot päivittyvät hitaammassa tahdissa. Lisäksi THL merkitsee omiin tilastoihinsa tartunnat ihmisten virallisen asuinpaikan mukaan riippumatta siitä, missä sairaanhoitopiirissä heitä on hoidettu. Tämä vaikuttaa myös maakuntien ilmaantuvuuslukuihin.

Erot ovat merkittäviä. Esimerkiksi 25.11. Kanta-Häme ilmoitti tartuntoja olleen alueellaan 3 876 kappaletta, kun niitä THL:n mukaan oli neljä päivää myöhemmin 29.11. yhteensä 3764. Maanantaina 29.11. Päijät-Häme ilmoittaa puolestaan omassa tilannekuvassaan tartuntoja olleen alueellaan 7353, kun niitä on THL:n koronakartan mukaan ollut 6822, yli 500 tartuntaa vähemmän.

Kanta-Häme ei tällä hetkellä ilmoita päivittäisiä lukujaan, vaan raportoi muutokset viikoittain. Sen vuoksi sairaalahoidossa olevien potilaiden määrää ei pystytä Kanta-Hämeen osalta kertomaan päivittäin.