Keski-Hämeen suuri koululaisnumero ilmestyi, digilehti on vapaasti kaikkien luettavissa

Keski-Hämeen suuren koululaisnumeron sisältö on pääosin Hakkalan koulun 8.-luokkalaisten tekemää. Keski-Häme

Merja Hirvisaari

Hakkalan koulun ja paikallislehti Keski-Hämeen yhteistyössä toteutetun 8.-luokkalaisten mediaprojektin näkyvin tulos: koululaisnumero ilmestyi nyt jo seitsemännen kerran, tällä kertaa muhkeana 32-sivuisena lukupakettina.

Koululaisnumero on digilehtenä veloituksetta kaikkien luettavissa Keski-Hämeen verkkosivuilla. Tervetuloa tutustumaan!

Ensimmäisen kerran koululaisnumero toteutettiin Keski-Hämeen 60-vuotisjuhlavuoden kunniaksi vuonna 2015 yhteistyössä Hakkalan koulun ja Hauhon yhtenäiskoulun kanssa.

Kertaluonteiseksi alun perin ajateltu projekti on sen jälkeen toteutettu Lammilla vuosittain 8. luokkalaisten kanssa. Hauholla on toteutettu kaksi numeroa, juhlavuoden yhteinen numero Hakkalan kanssa ja Hauhon yhtenäiskoulun kokonaan oma numero marraskuussa 2019.

Kaikkiaan Keski-Hämeen koululaisnumeroita on siis julkaistu jo seitsemän.

Keski-Hämeen koululaislehti toteutetaan tiiviissä yhteistyössä äidinkielen opettajien kanssa. Sen tavoitteena on alusta asti ollut edistää nuorten medialukutaitoa ja vahvistaa heidän ymmärrystään journalismista ja vastuullisen paikallislehden merkityksestä, mutta samalla siinä on toteutettu peruskoulun laaja-alaisen oppimisen opetussuunnitelmaa tiiviissä yhteistyössä äidinkielen opettajien kanssa.

– Oppiainerajat ylittävä, kokeileva, tutkiva ja toiminnallinen työskentely oppilaita kiinnostavien ilmiöiden tarkastelemiseksi on tärkeää paitsi ajattelun taitojen myös oppimisen motivaation ja perusopetuksen jälkeisiin opintoihin liittyvien valintojen kannalta, todetaan peruskoulun opetussuunnitelmassa.

Lue Keski-Hämeen 25.11.2021 ilmestynyt koululaisnumero

Löydät koululaisnumeron ja muut Keski-Hämeen veloituksetta luettavissa olevat erikoisnumerot myös lehtiarkiston pudotusvalikon linkistä " Toimitukselliset".

Kommentoi