Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Piristystä pimeyteen -tapahtuma toi valoa Tuuloksen marraskuuhun

4H:n ja muiden paikallisten toimijoiden järjestämä tapahtuma keräsi runsaasti osallistujia nauttimaan tunnelmasta, ohjelmasta ja buffetin antimista.

Marraskuinen ilta oli pimeä, mutta Syrjäntakana valot hehkuivat Birgittakodin ja Tuulosrievän välissä olevan kodan ympäristössä. Piristystä pimeyteen -tapahtuma oli alun perin 4H-yhdistyksen ideoima, mukana toteutuksessa olivat myös seurakunta, MLL, partio sekä Tuuloksen koulun vanhempainyhdistys. Tapahtuma järjestettiin jo viime vuonna, mutta silloin eri paikassa.

– Tällä sijainnilla toivottiin tapahtumaan yhteisöllisyyttä ja ihan kivastihan täällä on porukkaa, iloitsee Hämeenlinnan seudun 4H-yhdistyksen toiminnanohjaaja Jenna Pyyhtiä.

– Halusimme jotain piristävää harmauteen, ja tapahtumasta halutaan ehdottomasti tehdä perinne.

Viime vuoden tapahtumassa muisteltiin kelin olleen pimeyden lisäksi haastava räntäsateen vuoksi. Tällä kertaa ainoastaan tuuli välillä sammutti kynttilät, jotka oli saanut sytyttää itselleen tärkeälle asialle tai henkilölle. Lammin seurakunnan nuoriso-ohjaaja Jenni Toivonen sytytteli uudelleen sammuneita kynttilöitä. Lisäksi seurakunnan pisteellä sai suorittaa erilaisia tehtäviä, kuten kaverin kanssa tulevat saivat laskea yhteenlasketun ikänsä, piti sanoa kuusi kertaa vesihiisi sihisi hississä tai halata lähinnä olevaa puuta. Ada ja Sointu olivat suorittaneet jo kaikki tehtävät ja osallistuneet muutenkin kaikkeen tarjolla olevaan. Molemmat tuumivat, että kivaa on ollut.

– Makkaraa ei olla vielä paistettu, tytöt muistivat.

Halusimme jotain piristävää harmauteen, ja tapahtumasta halutaan ehdottomasti tehdä perinne.

Jenna Pyyhtiä, toiminnanohjaaja, Hämeenlinnan seudun 4H

Makkaranpaistosta vastasi partiolippukunta Tuuloksen Tulikourat. Kota oli vallan sopiva tähän tarkoitukseen. Makkarakauppa kävikin kuumana.

– Ei tässä ehditä paistaa sitä tahtia, kun makkaraa menisi. Tässä on lisäksi tikkuja, joilla voi itse paistaa. Sehän on aina kiva kokemus myös se tikunnokassa paistaminen, sanoo lippukunnan johtokolmikkoon kuuluva Päivi Fjallström.

Myös vanhempainyhdistyksen buffetkojulle riitti jonoa jatkuvasti. Tarjolla oli muun muassa pullaa, muffinsseja ja karkkia.

– Ihanaa, kun taas päästään pitkästä aikaa jonnekin. Meillä on tämä noin kymmenen hengen aktiiviporukka ja pidämme puffettia ja järjestämme myös itse, kertoo Laura Kauppinen tyytyväisenä kaupankäyntiin.

Puffetin tuloilla kustannetaan luokkaretkiä ja muita asioita, joita kaupunki ei kustanna.

Mannerheimin Lastensuojeluliiton Tuuloksen yhdistys tarjosi leikkimielisen tietovisan, jonka palkintoina oli ilmapalloja ja pinssejä. Visassa kyseltiin muun muassa miksi ulkona on pimeää, kolmea punaista asiaa tai mitä joulunaikaan leivotaan. Viimeisen vastaushan on tietysti piparkakkuja. MLL Tuuloksen puheenjohtaja Kaisa Isoranta toivottelikin kaikki tervetulleiksi yhdistyksen piparitalkoisiin joulukuussa.

– Viikoittaista toimintaa meillä on tällä hetkellä vain liikkari tiistaisin monitoimihallilla. Kaipaisimme kovasti lisää jäseniä, jotta voisimme toimia aktiivisemmin, vaikka tietysti nyt on ollut koronankin takia hiljaista, Isoranta sanoo.

MLL:n toiminta on suunnattu alle kouluikäisille lapsille.

Vastauksia kysymyksiin pohti muun muassa Kasperi Kallio äitinsä Johanna Jokisen kanssa.

– Tulimme juuri ja hyvä, että tultiin. Täällä on ihana tunnelma ja mukavasti porukkaa, Jokinen tuumi.

Tapahtumassa oli myös kepparirata sekä heijastinpolku, jossa piti etsiä alueella sijaitsevat 12 heijastinta ja yhdistää niissä olevat kirjaimet. Lisäksi Oona- ja Terhikki- vuohet Mielen Muutostilalta Liesosta ottivat vastaan rapsutuksia.