Pääkirjoitus Oikeutettua elvistelyä

Edessäsi on yksi vuoden suurimmista ponnistuksistamme: koululaisnumero. 32-sivuisessa voimannäytteessämme on tärkeitä terveisiä Hakkalan koulun 8.-luokkalaisilta. Kannattaa paneutua huolella huomaamaan, mikä heille juuri nyt on tärkeää.

56 koululaista on viimeisten viikkojen aikana käyttänyt todella paljon aikaa ja sivun 26 jutun perusteella ehkä myös jonkin verran energiajuomia saadakseen aikaan Keski-Hämeen erikoisnumeron, josta me kaikki voimme olla ylpeitä. Ja mehän olemme!

Kaikki ovat jollain tavalla muuttaneet totuttua tekemistään ja kantaneet oman kortensa kekoon. Sanon jälleen, myös vanhemmille: laittakaa talteen tämä lehti. Se on paitsi nuorten ihmisten taidonnäyte myös erittäin tarkka ajankuva juuri tästä hetkestä. Siihen on mielenkiintoista palata muutaman vuoden – ja vuosikymmenenkin – jälkeen.

Erityisesti haluan nostaa esiin Jopo-luokan hienon työn lammilaisen mopokulttuurin esittelemiseksi. He uskovat, että temppuilualue lisäisi myös yleistä liikenneturvallisuutta sen lisäksi, että se toisi kivaa tekemistä ja vahvistaisi kaverisiteitä.

Joustavan perusopetuksen tarkoituksena on tukea nuoria. Voisiko tuki ulottua niin pitkälle, että kun he nyt yhdessä laativat näin hienon lehtiartikkelin itselleen erittäin tärkeästä aiheesta, aikuiset ottaisivat kopin ja osoittaisivat kuulleensa?

Mopokulttuuriin pääset tutustumaan sivulla 19. Samalla sivulla on toinen hieno artikkeli traktoriharrastuksesta. Jos tietäisit, miten aktiivisesti, hienosti ja hyväntuulisesti sen kirjoittajat selviytyivät kaikista jutunteon haasteista, nostaisit minun kanssani heille hattua.

Voisiko tuki ulottua niin pitkälle, että kun he nyt yhdessä laativat näin hienon lehtiartikkelin itselleen erittäin tärkeästä aiheesta, aikuiset ottaisivat kopin ja osoittaisivat kuulleensa?

Sama kehu koskee jokaista tämän lehden artikkelia. Ihastu sinäkin vanhaan maatilaan sivuilla 6 ja 7, rakastu kaikkiin niihin suloisiin koiriin, joita meille tässä lehdessä esitellään ja ihaile minun kanssani jokaista niistä opettajista, jotka ovat selkeästi saavuttaneet oppilaittensa kunnioituksen. Hienoa työtä!

Yksi asia jäi ajanpuutteen vuoksi tekemättä. Keskustelin usean nuoren kanssa siitä, mitä koulukeskuksen huonokuntoisille rakennuksille heidän mielestään pitäisi tehdä. Hehän ovat juuri niitä, joiden tulevaisuuden – ja maiseman – nyt tehtävä päätös värittää. Minun kohtaamani nuoret halusivat säilyttää rakennukset.

Suunnittelimme gallupia asiasta, mutta aika ei riittänyt. Tein sen nyt itse meille nettiin. Löydät linkin kyselyyn tämän pääkirjoituksen nettiversiosta, tule kertomaan oma näkemyksesi. Halutessasi voit lähettää minulle myös postia vaikka ihan kortillakin, jos et jostain syystä pääse verkossa äänestämään. Mitä Pasaapelille, kunnantalolle ja asuntolalle sinun mielestäsi pitäisi tehdä? Kaavan käsittely jo siirtyi pitkälle ensi vuoteen, joten voimme hyvin kerätä näkemyksiä vuoden loppuun asti.

Mutta, juuri nyt, käännä jo sivua ja ala nauttia niistä hyvistä hedelmistä, mitä vain ihmeellinen pieni koulu ihmeellisessä pienessä pitäjässä pystyy kasvattamaan. Nyt jo kuudetta kertaa peräkkäin. Elvistely aiheesta on aiheellista.

Kirjoittaja on Keski-Hämeen uutistuottaja

Osallistu kyselyyn: Mitä Lammin koulukeskuksen huonokuntoisille rakennuksille pitäisi tehdä?

Lue lisää aiheesta

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut