Salibandy: Erikoistilanteet Dynamon turma, voittohaaveet kaatuivat kolmannen erän jäähyilyyn

Kolmannen erän jäähyily kävi lopulta kohtalokkaaksi Dynamon voittohaaveille. Petteri Laine

Aki Markkola

Torstaina 18.11. Koskihallilla nähtiin kaksijakoinen ottelu, kun Kosken Dynamo isännöi Suomisarja-kamppailussa Porvoon salibandyseuraa. PSS vei lopulta pisteet mukanaan Porvooseen vahvalla toisen ja kolmannen erän pelillä lukemin 4–7.

Dynamon alkukauden haasteena ovat olleet toistuvasti otteluiden alut. Nyt Dynamon valmistautuminen oli kuitenkin onnistunut, ja kotijoukkue oli heti ottelun alusta terävästi mukana pelissä. Pelikellon näyttäessä 4.42 Dynamo onnistui pallonriistossa hyökkäysalueen kulmassa, ja Jere Sulander sai siirrettyä pallon Matias Tuomiselle, jolla oli helppo työ viimeistellä 1–0 johtomaali.

Hetkeä myöhemmin Dynamo pääsi ylivoimalle, jonka aikana se onnistui kasvattamaan johtoaan Jussi Toitturin osumalla. Dynamon hyvä vire jatkui, ja ajassa 11.21 kotijoukkue lisäsi yhä johtoaan, kun Sulander onnistui katkaisemaan PSS:n pelinavauksen ja viimeisteli varmoin ottein tilanteeksi jo 3–0.

Dynamon Matias Tuominen pöllytti PSS:n verkkoa ensimmäisen kerran jo ottelun viidennellä peliminuutilla. Petteri Laine

Toisessa erässä PSS onnistui tekemään avausmaalinsa alivoimalla ajassa 27.12. Muutama minuutti tästä, ja Sulander lisäsi jälleen Dynamon johtoa lukemiin 4–1. PSS onnistui kuitenkin jo seuraavassa vaihdossa kaventamaan tilanteeksi 4–2. Dynamo joutui toisen erän lopulla puolustuskannalle, ja peli muuttui rikkonaiseksi. PSS pääsi erän lopulla ylivoimalle, jolla se onnistui kaventamaan pelin tilanteeseen 4–3.

Jere Sulander (14, 2+1) ja Joona Karjalainen (97, 0+2) olivat Dynamon tehokkaimmat pelaajat ottelussa. Petteri Laine

Kolmanteen erään lähdettiin Dynamon niukassa johdossa. PSS painoi peliä Dynamo-päätyyn, ja Dynamo joutui rikkomaan PSS:n pelinrakentelua. Kotijoukkueen tilanne hankaloitui entisestään Dynamon ottaessa erässä kolme jäähyä. PSS ensin tasoitti ottelun ylivoimalla ja meni lopulta erän toisella ja illan kolmannella ylivoimamaalillaan 4–5-johtoon ajassa 51.01.

Myös Dynamo pääsi ylivoimalle erän lopulla ja tasoitus oli todella lähellä, mutta tällä kertaa pallo meni hieman ohi vierailijoiden maalin. Dynamon hakiessa tasoitusta onnistui PSS tekemään maalin vastahyökkäyksestä, ja peli oli selvä. Loppulukemat lopulta PSS:lle 4–7.

Dynamon pelit jatkuvat 27.11. Happee Steamersin vieraana Jyväskylässä.

Kommentoi