Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Keski-Hämeen vaalikone on auki. Löydä oma ehdokkaasi.

Tuli on irti VPK:n 125-vuotisjuhlailtamissa

Hämeen-Kosken Nuorisoseura tuo lavalle teemaan sopivan tutun näytelmän

Hämeen-Kosken Nuorisoseura valmistautuu parhaillaan tuomaan lauantaina koittavissa VPK:n juhlailtamissa Seuralan näyttämölle takaisin näytelmän, jonka edellisestä esityskerrasta on vierähtänyt viisi vuotta.

Ohjaajana toimiva Lahden kaupunginteatterin näyttelijä Anna Pitkämäki on sovittanut Agapetuksen ( Yrjö Soini) kirjojen pohjalta Apua, tuli on irti -näytelmän Hämeenkosken nuorisoseuralle.

– Koska koronatilanteen luoman epävarmuuden vuoksi harjoitteluaika jäi lyhyehköksi, oli järkevää valita näyttelijöille entuudestaan tuttu näytelmä. Lisäksi näytelmän aihe sopii juhlailtamien teemaan mainiosti, Pitkämäki pohjustaa näytelmävalintaa.

Hämeen-Kosken Nuorisoseuran näyttelijät ja Pitkämäki ovat tehneet yhteistyötä pitkään.

– Pitkämäki on toiminut ohjaajanamme jo 20 vuoden ajan. Hän on oikein hyvä ohjaaja, ja pidämme hänestä kovasti, Arja-Leena Rämö Hämeen-Kosken Nuorisoseurasta kertoo.

Koska koronatilanteen luoman epävarmuuden vuoksi harjoitteluaika jäi lyhyehköksi, oli järkevää valita näyttelijöille entuudestaan tuttu näytelmä.

Anna Pitkämäki, ohjaaja

Ennen koronaa kahteen vuosikymmeneen on osunut vain muutama välivuosi, jolloin nuorisoseura ei ole esittänyt mitään näytelmää.

– Korona on aiheuttanut näytelmiimme pienen tauon – kuten monille muillekin. Nyt on ollut mukava päästä taas harjoittelemaan ja pian esiintymään yleisölle, Rämö toteaa.

Apua, tuli on irti on viihdyttävä, komediaan kallellaan oleva näytelmä.

– Kyllä tämä on ehdottomasti hauskanpuoleinen näytelmä. Meillähän on usein ollut vähän vakavampiakin näytelmiä, mutta tällainen kepeä aihe on yleisölle usein mukavampi katsoa ja sopinee juuri nyt tähän hetkeen.

Vaikka harjoitteluaika jäikin tänä syksynä lyhyeksi, ovat näytelmän kulku ja vuorosanat hyvin näyttelijöiden hallussa.

– Näytelmässä on mukana kahdeksan näyttelijää, joista suurin osa oli näytelmässä mukana myös viisi vuotta sitten. Silloin harjoittelimme tätä hyvinkin paljon, ja pidimme näytelmästä, Rämä kertoo.

Muutamien näyttelijävaihdosten lisäksi näytelmää on hieman muunneltu aiemmasta esityksestä. Näyttelijät ovat kokoontuneet yhteisiin harjoituksiin kerran viikossa.

– Aloitimme harjoittelun heti kun saimme tiedon, että iltama saadaan järjestää tässä koronatilanteessa. Siitä on ollut meille harjoituksissa apua, että olemme esittäneet näytelmää ennenkin.

Hämeenkosken Nuoriso-Seuran näyttelijät ovat harrastenäyttelijöitä, joista monet ovat olleet mukana toiminnassa pitkään. Näyttelijöille tärkeintä Rämön mukaan on, että yleisö viihtyy. Pientä jännitystäkin on välivuoden jälkeen ilmassa.

– Oikeastaan aina ennen aloitusta vähän jännittää, mutta lavalla jännitys nopeasti hälvenee!

Nuorisoseuran näytelmät ovat tuttu ohjelmanumero VPK:n juhlissa.

– He ovat esittäneet näytelmän melkein jokaisessa vuosittaisessa juhlassamme. Yhteistyömme kumpuaa jo historiasta, sillä osin samat henkilöt ovat olleet aikoinaan perustamassa sekä VPK:ta että nuorisoseuraa Hämeenkoskelle, Hämeenkosken VPK:n puheenjohtaja Asko Laine tietää kertoa.

Hämeenkosken VPK täyttää tänä vuonna 125 vuotta. Juhlailtamissa tanssitaan myös tanssit Tuplawernetin tahdissa.

– Olemme järjestäneet sotavuodet pois lukien joka vuosi VPK:n juhlat täällä. Koronan vuoksi kuluikin sitten kaksi vuotta ilman kesän kohokohdaksi muodostuneita juhlia, joten on mukavaa, että nyt voimme juhlailtamat järjestää!