Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Keski-Hämeen vaalikone on auki. Löydä oma ehdokkaasi.

Vanhojen rakennusten kunnostukseen voi hakea rahoitusta Hämeen ely-keskuksesta

Hämeen ely-keskus jakaa vuosittain avustuksia rakennusperinnön hoitoon. Avustuksilla tuetaan vanhojen rakennusten säilyttävää korjausrakentamista sekä hyvien rakennus- ja korjaustapojen säilymistä.

Tänä vuonna avustuksia myönnettiin 26 vanhan rakennuksen kunnostajalle Kanta- ja Päijät-Hämeessä. Myönnetyt avustukset olivat suuruudeltaan 500–7 500 euroa. Ensi vuoden avustusten hakuaika päättyy 30.11.2021.

Rakennusperinnön hoitoavustusta myönnetään erityyppisille ja -ikäisille rakennuksille. Sopivia korjauskohteita ovat esimerkiksi vesikaton, rungon ja ulkoseinien, perustusten, ikkunoiden ja ovien tai tulisijojen kunnostaminen. Avustuksia voi hakea myös rakennuksen pihapiirin tai muun välittömän ympäristön kunnostamiseen sekä muihin kunnossapitoa, suojelua ja parantamista edistäviin toimenpiteisiin.

Avustusta voivat hakea rakennusten yksityiset omistajat ja haltijat, rakennusperinnön hoitoa edistävät yhteisöt, esimerkiksi asunto-osakeyhtiö, maatalousyhtymä, yhdistys, kunnat ja kuntayhtymät. Kanta- ja Päijät-Hämeessä toteutettaviin hankkeisiin avustusta haetaan Hämeen ely-keskuksesta. Huolellisesti täytetyt hakemukset, hyvät valokuvat ja asianmukaiset liitteet nopeuttavat ja helpottavat hakemusten käsittelyä.