Lammin kirjastolla vietettiin Harry Potter –tapahtumaa iloisissa merkeissä

Eetu Markkula esittelee valmistamaansa taikasauvaa Harry Potter -tapahtuman selfieseinän edessä. Leevi Ruuskanen

Juuso Laine, Miro Peni, Leevi Ruuskanen

Lammin kirjaston Harry Potter –tapahtumaan perjantaina 5.11.2021 osallistuneen Vanessa Sarven, 11, mielestä ilta oli “hassun hauska”. Hän oli kuullut tapahtumasta siskoltaan ja nähnyt koululla myös ilmoituksia. Vanessa Sarven mielestä tapahtuma kuulosti kivalta.

Kirjaston tapahtumassa oli paljon velhoja ja noitia, jotka kävivät esimerkiksi kuuntelemassa ennustuksia. Yhdessä nurkkauksessa ennustettiin teenlehdillä tulevaisuutta. Toisessa nurkassa askarreltiin taikasauvoja. Liekehtivään pikariin heitettiin paperilennokeilla, joihin oli kirjoitettu oma nimi. Kellarissa oli tarjolla “kermakaljaa”. Tapahtumassa oli myös Olentopiste, jossa keksittiin omia ihmeotuksia.

Liekehtivää pikaria hämättiin heittämällä lennokkia, johon kirjoitettiin oma nimi. Lennokki yritettiin saada osumaan kuvitteelliseen liekkiin. Leevi Ruuskanen

– Tapahtuman järjesti Hämeenlinnan kaupunginkirjasto, sanoo kirjastovirkailija Jenni Penttinen.

Harry Potter -illassa olivat ohjaajina kaikki Lammin kirjaston työntekijät sekä yksi henkilö pääkirjastolta ja hanketyöntekijä. Kirjastovirkailija Jenni Penttinen kertoo, että Harry Potter -tapahtuma oli suunnattu kaikenikäisille. Penttinen kertoo myös itse pitävänsä Harry Potter -elokuvista, koska ne ovat hauskoja ja niissä on mukana myös jännitystä. Hänen suosikkinsa on Harry Potter ja Azkabanin vanki.

– Mielestäni vasta siinä osassa tarina lähtee kunnolla käyntiin, kuvailee Penttinen.

Ilta oli hassun hauska.

Vanessa Sarvi, 11
Lammin kirjaston sarjakuvahuoneessa oli mahdollisuus tehdä erilaisia tehtäviä muun muassa sanojen etsintää Tylypahka-aiheisesta monisteesta. Leevi Ruuskanen

Koronarajoitukset olivat voimassa tilaisuudessa. Hyvästä käsihygieniasta huolehdittiin ja turvavälejä pidettiin hyvin koko tilaisuuden ajan.

– Kirjastossa pystytään pitämään pitkästä aikaa tapahtumia, myhäilee Penttinen ilahtuneena.

Kirjastossa pääsi tällä kertaa maistamaan kermakaljaa ja erilaisia lakritseja. Kermakaljabaari sijaitsi kellarissa. Leevi Ruuskanen

Tapahtumaan osallistujat olivat pääasiassa lapsia ja nuoria, mutta joukossa oli myös muutamia aikuisia.

Tarmo Ruuskanen, 8, kertoo löytäneensä Harry Potterit äitinsä avustuksella. Hän kertoo pitävänsä Harry Pottereista. Ruuskanen näki julisteen tapahtumasta koululla.

Illan lopuksi katsottiin vielä ensimmäinen Harry Potter -elokuva eli Harry Potter ja Viisasten kivi. Elokuvan aikana herkuteltiin kuppikakkuja ja jokamaunrakeita ja juotiin monijuomalientä sekä boolia.

Kirjoittajat ovat Hakkalan koulun 8.-luokkalaisia. Juttu on alun perin julkaistu Keski-Hämeen koululaisnumerossa 25.11.2021.

Harry Potter

Kirjasarjalla ja elokuvilla on fanijoukkonsa

Harry Potter on brittiläinen kirjasarja, jonka kirjoitti J.K. Rowling.

Ensimmäinen kirja julkaistiin vuonna 1997. Ensimmäinen kirja oli nimeltään “Harry Potter and the Sorcerer’s Stone ja käännettynä Harry Potter ja viisasten kivi.” Kyseisen kirjan genre on fantasia, lasten- ja nuorten nuortenkirjallisuus. Ensimmäinen Harry Potter –elokuva sai ensi-iltansa vuonna 2001.

Lähteet: https://fi.wikipedia.org/wiki/Harry_Potter_ja_viisasten_kivi_(elokuva)

https://fi.wikipedia.org/wiki/Bloomsbury_Publishing

Kommentoi