Liikuntaa jalkapallon merkeissä, Lammin Veto järjestää keskiviikkoisin 5–7-vuotiaille jalkapalloa

Keskiviikkoiltana innokkaat lapset leikkivät Konnarin koulun salissa. LaVen ohjaajat Lauri Isoranta ja Pasi Lehtonen keräävät lapsia koolle. Ensimmäiseksi venytellään ja lämmitellään juoksemalla.

LaVe eli Lammin Veto on lammilainen jalkapalloseura, joka on ollut toiminnassa jo yli 40 vuotta. LaVe järjestää toimintaa kaikenikäisille ja -tasoisille lajista kiinnostuneille.

Ohjaaja Lauri Isoranta kertoo harjoitusten koostuvan leikeistä, kuten polttopallo ja kuka pelkää lumimiestä. Mukaan mahtuu myös pallollisia harjoituksia, sekä loppuun noin 15 minuuttia pelaamista. Harjoituksiin tarvitsee varustukseksi vain sisäpelikengät ja urheiluun sopivat vaatteet.

– Lapset tulevat mielellään harjoituksiin, mutta joukkuehengestä on vaikea mitään sanoa, kun he ovat vielä niin pieniä, kertoo Isoranta.

Ohjaaja täytyi saada lasten vanhemmista, joten Isoranta suostui tulemaan mukaan. Isorannan omat lapset tahtoivat pelata jalkapalloa, joten tuntui luontevalta tulla LaVeen eikä lähteä esimerkiksi Hämeenlinnaan.

Omat lapset tahtoivat pelata jalkapalloa, joten tuntui luontevalta tulla LaVeen.

Lauri Isoranta

Isoranta kertoo harrastavansa hiihtoa, juoksemista sekä kuntosalilla käymistä. Hän myös ohjaa kesällä Säkiässä yleisurheilukoulua sekä talvella hiihtokoulua.

Isorannan mielestä Lammilla on tarpeeksi joukkueita ja ryhmätoimintaa, vaikka tuntuukin, että myös muissa lajeissa mukana ovat aina samat lapset.

LaVella on seitsemän joukkuetta, jotka ovat 8–14-vuotiaille. Kaikki joukkueet ovat sekajoukkueita, eli niissä pelaa poikia sekä tyttöjä, mutta joukkueet pelaavat poikien sarjassa. LaVella on näiden lisäksi edustusjoukkue, papat, naiset, FC Vilkkilä ja Kalevala Park Rangers.

Kirjoittajat ovat Hakkalan koulun 8.-luokkalaisia. Juttu on alun perin julkaistu Keski-Hämeen koululaisnumerossa 25.11.2021.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut