Prinssi ja riiviö - valloittavat villakoirat valtasivat lammilaisen opettajan kodin

Tällä hetkellä Mari ja Timo Lukkarin perheessä on kaksi koiraa. He hankkivat ensimmäisen koiransa vuoden 2018 kesällä. Se oli toyvillakoira Eppu.

Mari Lukkari kertoo, että syynä toisen koiran hankintaan oli villakoiriin ihastuminen. Lukkarit ajattelivat, että toinen villakoira olisi Epulle hyvä kaveri.

Uusi koira Ukko on rodultaan kääpiövillakoira. Pentu saapui Lukkarien perheeseen tämän vuoden syksyllä. Korona ei Mari Lukkarin mukaan vaikuttanut pennun hankkimiseen, mutta korona-aikana pentujen kysyntä on ollut suurta, ja se vaikeutti pennun saamista.

Uuden pennun hankintaa ehdotti Timo Lukkari, mutta Mari Lukkari kertoo lämmenneensä ajatukselle nopeasti. Pennun hankintaa harkittiin muutama vuosi, mutta sen hankinnassa meni vuosi. Kasvattajaksi valittiin sellainen, jolta perhetuttu oli aikaisemmin ottanut jo kaksi koiraa.

– Ukko oli kotiin saapuessaan erittäin utelias, rohkea ja luottavainen. Ensimmäisen yön Lukkarit viettivät nukkuen lattialla pennun vierellä, ja he vahtivat sitä vuorotellen.

Koirien jättäminen kotiin työpäivän ajaksi on aina ollut vaikeaa.

Mari LukkariS

Eppu suhtautui Ukkoon kiinnostuneesti ja hyvin kohdellen. Välillä Eppu ärähtää Ukolle, jos tämä käy hermoille, Mari Lukkari kertoo.

Koirien ensikäytöksessä oli eroa. Ukon energisyys on antanut myöskin Epulle virtaa.

– Eppu on luonteeltaan prinssi ja Ukko riiviö, Mari Lukkari kertoo.

Arki koirien kanssa ei ole ollut paljon aiempaa kiireempää, mutta erilaiset koirien hoitorutiinit, kuten esimerkiksi turkinhoito, ovat tuplaantuneet.

– Koirien jättäminen kotiin työpäivän ajaksi on aina ollut vaikeaa, sanoo Mari Lukkari ja kertoo käyvänsä moikkaamassa koiria hyppytuntiensa aikana.

– Rotuna villakoirat ovat nopeita oppimaan, tästä syystä koiriemme koulutukseen ei ole tarvinnut käyttää erillistä aikaa. Molemmat koirat ovat aina olleet hyväkäytöksisiä.

Kirjoittajat ovat Hakkalan koulun 8.-luokkalaisia. Juttu on alun perin julkaistu Keski-Hämeen koululaisnumerossa 25.11.2021.

Villakoirat

Miellyttävä seurakoira

Alun perin villakoiria käytettiin vesilintujen metsästykseen, mutta myöhemmin siitä tuli hyvin suosittu seurakoira ystävällisen, iloisen ja uskollisen luonteensa ansiosta.

Kokomuunnoksia on neljä: toyvillakoira, kääpiövillakoira, keskikokoinen villakoira ja isovillakoira.

Värejä on kuusi: musta, valkoinen, ruskea, aprikoosi, punainen ja harmaa.

Lähde: Suomen villakoirakerho SVK

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut