Lammin lukiossa matematiikkaa opettava Vesa Karjalainen otti perheeseen jo toisen jackrusselinterrierin, energiset koirat pitävät omistajan liikkeellä, ja uusi pentu sai vanhempaankin koiraan uutta virtaa

Lammin lukiossa matematiikkaa opettavan Vesa Karjalaisen perheeseen tuli ensimmäinen koira yhdeksän vuotta sitten. Koira on rodultaan jackrusselinterrieri ja nimeltään Jedi. Koira kaipaa lenkkeilyä monta kertaa päivässä.

Nuorempi koira, jonka nimi on Peppi, on vasta kahdeksan kuukauden ikäinen. Myös Peppi on jackrusselinterrieri. Korona ei suoranaisesti vaikuttanut perheen koiranhankintaan.

– Koira otettiin, koska toinen koira on jo iäkäs ja ajateltiin, että se saisi seuraa ja pysyisi virkeänä. Jedi ikään kuin kouluttaa nuorempaa koiraa. Koirat syövät enimmäkseen raakaruokaa. Raakaruoan lisäksi koirille maistuu myös kuivaruoka, kertoo Vesa Karjalainen.

Hän iloitsee siitä, että vanhempi koira reagoi hyvin nuoremman koiran tuloon ja otti sen kuin omaksi pennukseen.

Nuorempi koira oli Karjalaisen mukaan reipas jo ensimmäisinä päivinä, vaikka pientä arkuutta toista koiraa kohtaan esiintyi.

Vesa Karjalainen lenkkeilee molempien koirien kanssa. Lenkin pituus on yleensä useita kilometrejä.

Kirjoittajat ovat Hakkalan koulun 8.-luokkalaisia. Juttu on alun perin julkaistu Keski-Hämeen koululaisnumerossa 25.11.2021.

Koira otettiin, koska toinen koira on jo iäkäs ja ajateltiin, että se saisi seuraa ja pysyisi virkeänä.

Vesa Karjalainen

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut