Sijaisen näkökulmasta - työ Hakkalan koulussa Lammilla on vahvistanut tuuloslaisen Mikael Lehtisen haavetta olla opettaja

Mikael Lehtinen (oik.) haaveilee opettajan urasta. Haastattelemassa Paavo Lindholm. Väinö Hasila

Otto Hakkarainen, Väinö Hasila, Paavo Lindholm

Tuuloslainen Mikael Lehtinen on viettänyt useita kuukausia Hakkalan koulussa jopoluokan ohjaajan sijaisena. Viime keväänä hän teki monella luokalla eri aineitten opettajien sijaisuuksia.

Mikael Lehtinen tuli Hakkalaan kuultuaan kaverinsa olevan siellä töissä. Sijaisuudet ovat saaneet hänet harkitsemaan kasvatustieteiden opintoja. Väinö Hasila

Yläkoulun ja lukion Mikael Lehtinen on käynyt Lammilla. Lukion jälkeen hän meni Lammin Ikkunalle töihin ja sen jälkeen armeijaan. Mikael päätyi tekemään sijaisuuksia sen takia, kun hän ei tiennyt mitä tehdä armeijan jälkeen. Hän oli kuullut, että kaveri on Hakkalassa töissä.

Sijaisena toimiminen ei ole vienyt Lehtisen halua ryhtyä opettajaksi, päin vastoin.

– Kun olen miettinyt, millainen olin yläasteella, olen tajunnut, että olin aika rasittava, Lehtinen kertoo.

– Varmaankin lähden luokanopettajaksi tai ainakin jotakin kasvatustieteisiin liittyvää.

Kun olen miettinyt, millainen olin yläasteella, olen tajunnut, että olin aika rasittava.

Mikael Lehtinen
Mikael Lehtinen arvelee olleensa aika rasittava, kun oli yläasteella. Väinö Hasila

Tulevaisuudessa Mikael Lehtinen haaveilee olevansa varakas ja elävänsä vanhaksi. Vapaa-aikana hän rentoutuu makoilemalla omassa huoneessaan ja pelailemalla Playstaysonia. Hän kuuntelee myös musiikkia ja käy lenkillä.

Mikael myös matkustelisi mielellään, jos hänellä olisi rahaa matkustamiseen.

Mikael Lehtinen kertoo, että hänellä on tavallinen perhe, johon kuuluu kaksi veljeä, isä, äiti ja kaksi veljenpoikaa. Korona ei vaikuttanut Mikaelin elämään kovin paljoa, koska hän oli armeijassa.

Kirjoittajat ovat Hakkalan koulun 8.-luokkalaisia. Juttu on alun perin julkaistu Keski-Hämeen koululaisnumerossa 25.11.2021.

Kommentoi