Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pienessä koulussa kaikki tuntevat toisensa - oma koulu on rehtori Antti Lamminpään mukaan tärkeä tuuloslaisille

Tuuloksen koulun rehtori Antti Lamminpää sanoo, että tuuloslaisille on tärkeää, että heillä on koulu lähellä.

– On mukavaa, kun ei heti tarvitse nuorena lähteä kauas oppimaan.

Rehtorin työhön Lamminpää kertoo kuuluvan paljon eri asioita. Hän on luokanopettajarehtori pienessä koulussa, joten työnkuvaan kuuluu opetuksen lisäksi monenlaista muuta puuhaa. Hän opettaa luokkaa, jolla on 21 viikkotuntia, ja vielä joutuu tekemään rehtorille kuuluvia hallinnollisia tehtäviä.

– Esimerkiksi isännöitsijä kävi juuri katsomassa korjaustarpeita, ja seurakuntaan on ollut yhteyttä, tekniselle puolellekin on ollut yhteyttä, kun tunneli tukkeutui, milloin mitäkin, Lamminpää kertoo värikkäästä työstään.

Rehtorin työaika vaihtelee monesti, varsinkin jos on opetettava luokka, kuten Lamminpäällä.

Aika paljon sitä voi itse säätää, että minkä asian tekee nyt ja minkä säästää huomiselle.

Antti Lamminpää

– Joskus oppilaiden tunnit loppuvat yhdeltä, joskus kolmelta. Mutta tietenkin joskus jään koulun jälkeen tekemään jotain muita asioita. Aika paljon sitä voi itse säätää, että minkä asian tekee nyt ja minkä säästää huomiselle, Lamminpää kertoo.

Yleensä hän menee noin puoli kahdeksaan koululle, ja lähtee neljän aikoihin, mutta kotiinkin jää monesti vielä tehtäviä. Perjantaisin Lamminpää kertoo pyrkivänsä lähtemään kotiin aikaisemmin.

Antti Lamminpään mukaan on hyvin erilaista opettaa 1–3, ja 4–6 luokkalaisia. Nuoremmat innostuvat helpommin, mutta eivät aina ymmärrä neuvoja ja komentoja, ja tekevät ylimääräistäkin. Isommille on helpompi antaa käskyjä ja neuvoja, he ovat kokeneempia, mutta eivät aina innostu niin helposti.

Lamminpää kertoo, että hän asuu nykyään kaksin vaimonsa kanssa, koska kaikki neljä lasta ovat jo muuttaneet pois kotoa. Vapaa-ajallaan Antti Lamminpää kertoo liikkuvansa paljon, hän esimerkiksi hiihtää, maastopyöräilee ja suunnistaa. Hän myös näkee perhettä ja sukulaisia. Aikaa jää myös television katseluun, lukemiseen ja musiikin kuunteluun.

Kirjoittajat ovat Hakkalan koulun 8.-luokkalaisia. Juttu on alun perin julkaistu Keski-Hämeen koululaisnumerossa 25.11.2021.