Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Keski-Hämeen vaalikone on auki. Löydä oma ehdokkaasi.

Konnarin koulun englannin opettajaksi lempeä Pikku Myy - tanssia harrastava Riikka Kurki opettaa kieliä Lammilla ja Tuuloksessa

Syksyllä Konnarin koululla aloitti uusi englannin kielen opettaja Riikka Kurki. Hän opettaa englannin lisäksi myös saksaa Tuuloksessa. Hän aloitti opettajan uransa Nummen yhtenäiskoulussa ja oli luokanopettajana englantipainotteisella luokalla viisi vuotta. Kurki halusi kuitenkin panostaa kielten opettamiseen, ja viiden vuoden opettamisen jälkeen hän halusi vähän vaihtelua. Silloin hän päätti hakea Konnarille.

Lapsuudessaan Riikka Kurki on asunut muutaman vuoden Kanadassa, jossa englannin kielen taito alkoi kehittyä. Myöhemmin hän oli vaihdossa Irlannissa, ja myös kielikurssilla Göteborgissa sekä matkusteli vapaa-ajalla paljon. Pienestä asti Kurjen haaveena oli päästä opettajaksi. Kiinnostus kieltä sekä kulttuuria kohtaan vei mukanaan, ja hän aloitti opettajan uransa.

Kurki on Konnarin koulun nuorin opettaja ja ainoa, joka opettaa pelkästään kieliä, mutta jotkut luokanopettajat opettavat omille ryhmilleen englantia. Opettaessaan hän käyttää mielellään erilaisia sovelluksia ja pelejä.

– Nuorempien oppilaiden kanssa pääsee tekemään enemmän toiminnallisia juttuja, kuten laulamaan ja leikkimään, ja isompia voi enemmän haastaa tehtävillä, Kurki kertoo opettamisesta.

Monen eri ryhmän opettamisessa toki on haasteensa. Kurki kertoo, että joskus työajan ulkopuolellakin joutuu suunnittelemaan tulevia oppitunteja ja korjaamaan kokeita.

Tanssi tuo hyvää vastapainoa opettajan työlle.

Riikka Kurki

Konnarille tulo oli Kurjen mukaan jännittävää, mutta hän on innoissaan uudesta työpaikasta sekä uusista ihmisistä. Uuteen ympäristöön ja ihmisiin tutustuminen on sujunut hyvin työkaverien tuella.

– Eräs työkaverini kuvaili minua lempeäksi Pikku Myyksi, Kurki kertoo.

Hän pitää itseään positiivisena ja hyväntuulisena opettajana, jolla ei paljon huonoja päiviä ole. Kuitenkin hän haluaa perusasioiden, kuten työrauhan, olevan oppitunneilla kunnossa.

Tanssiminen on tärkeä osa Riikka Kurjen elämää. Hän on tanssinut pienestä pitäen. Kurki harrastaa jazz- ja nykytanssia sekä opettaa tanssin tekniikkatunteja TR Studiolla Hämeenlinnassa. Hän on harrastanut aiemmin myös balettia, mutta ajanpuutteen vuoksi joutui jättämään sen pois. Riikka Kurki nauttii tanssimisesta. Hän harrastaa tanssia neljä kertaa viikossa.

– Tanssi tuo hyvää vastapainoa opettajan työlle, Kurki kertoo.

Riikka Kurjen vapaa-aika kuluu kotona Hämeenlinnan keskustan lähettyvillä miehen ja karkeakarvaisen mäyräkoira Väinön kanssa. Vapaa-ajalla Kurki katsoo sarjoja, lukee kirjoja ja nauttii matkustelusta. Hän käy myös lenkkeilemässä Aulangolla koiransa kanssa.

Riikka Kurki lukee mielellään elämäkertoja sekä tarinoita, jotka sijoittuvat historiaan. Kurki lukee kirjoja mieluiten alkuperäisellä kielellä.

– Kirjoja tulee luettua paljon englanniksi ja joitakin myös ruotsiksi. Sain juuri luettua Tara Westoverin Opintiellä-kirjan.

Kurki kertoo lukevansa kuitenkin myös suomenkielisiä kirjoja, joissa on rikas kieli.

Televisiosta Riikka Kurki katsoo paljon erilaisia elokuvia sekä komediasarjoja ja dokumentteja. Hän katsoi viimeksi sukellusveneeseen sijoittuvan brittijännärin nimeltä Vigil – kuolema syvyyksissä. Kurki pitää ruotsin kielen taitoa yllä katsomalla ruotsinkielisiä keskusteluohjelmia.

Matkustelusta Riika Kurki nauttii, ja haaveilee matkustavansa Australiaan ja Uuteen-Seelantiin koronarajoitteiden poistuttua.

– Toivon nyt vain tämän hyvän fiiliksen jatkuvan ja tietysti, että pysyisin terveenä, Kurki kertoo.

Koronan myötä myös perheen ja ystävien tapaaminen on jäänyt vähälle. Tanssiharjoitukset jäivät tauolle, mikä harmitti Kurkea. Riikka Kurjen mielestä etäkoulu oli puuduttavaa ja hän nauttii siitä, kun pääsee takaisin normaaliin arkeen.

– On mukavaa, kun arki alkaa jo palata ennalleen, ja uskaltaa käydä esimerkiksi elokuvissa.

Riikka Kurjen haaveet ovat jo osittain toteutuneet, sillä hän saa opettaa kieliä ja tanssia.

Kirjoittajat ovat Hakkalan koulun 8.-luokkalaisia. Juttu on alun perin julkaistu Keski-Hämeen koululaisnumerossa 25.11.2021.