Päivän Sana Ethän tuomitse minua?

Ethän tuomitse minua?

Nämä riipivät sanat tulevat joskus kuuluviin ihmisten välisissä keskusteluissa. Pyytäjä tunnistaa tehneensä jotain äkkiseltään väärin olevaa, mutta toivoisi toisen ihmisen ymmärtävän tekonsa jotenkin syvemmin, ”kulkevan hetken hänen askelissaan.”

Meillä on tulevana sunnuntaina kirkkovuoden päätös, juhlavalla nimeltään tuomiosunnuntai. Se muistuttaa, että kristittyihin meillä on etuoikeus ja velvollisuus jättää toisten ihmisten arvio Isompiin käsiin.

Voisin tiivistää näin, että meidän olisi syytä enemmän arvostaa kuin arvostella, tai siunata kuin siunailla. Mutta helppoa se ei aina ole meidän arvojen ja elämäntapojen moninaisuudessa.

Se, arvostetaanko meitä vai arvostellaanko meitä, pysyy hyvin tärkeänä kysymyksenä läpi elämän. Siinäkin riittää haastetta, että mieluummin tukisimme kuin tuomitsisimme, ja jättäisimme tuomitsemisen Jumalamme käsiin.

Kaikenlaisia isompia suorituksia arvioidaan aina lopuksi. Miten meni? Tuomiopäivä on hyvä hetki pohtia omia valintoja Kristuksen seurassa ja pohtia, mitä Kristus tahtoisi muutoksiksi omassa elämässäni. Mutta juhlava nimi, tuomiopäivä, muistuttakoon, että muiden arvioitseminen on parempi jättää isompiin käsiin, laajemman katseen ja ymmärryksen alle.

Tuomiopäivä lopettaa kirkkovuoden, ja muistuttaa, että uusi alku kirkkovuodelle, adventti, siintää jo.

Kirjoittaja on Lammin ev.lut. seurakunnan kappalainen.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut