Korona: Ravintolarajoitukset voimaan Kanta-Hämeessä keskiviikkona

Päijät-Hämeessä rajoitukset ovat voimassa jo nyt.

Kuvituskuva koronapassista, jonka esittämistä vaatimalla ravintolat voivat vapautua keskiviikkona 17.11.2021 voimaan tulevista rajoituksista. Ella Karttunen

Keski-Häme

Valtioneuvosto antoi maanantaina 15.11.2021 asetuksenravitsemisliikkeiden toiminnan väliaikaisesta rajoittamisesta Kanta-Hämeessä tartuntataudin leviämisen estämiseksi. Ravintoloiden toimintaan kohdistuvat rajoitukset astuvat voimaan keskiviikkona 17.11. Vastaava rajoitus on Päijät-Hämeessä jo voimassa. Rajoitukset ovat voimassa vuoden loppuun asti.

Rajoituksen mukaan alkoholijuomien anniskelua pääasiallisena ravitsemistoimintanaan pitävien liikkeiden asiakasmäärä rajoitetaan sisä- ja ulkotiloissa puoleen normaalista ja muiden ravitsemisliikkeiden asiakasmäärä sisätiloissa kolmeen neljäsosaan normaalista. Anniskelu sallitaan kello 24:ään saakka ja sallittu aukioloaika on kello 5–1.

Alueen epidemiatilanteen mukaisesti säädettävien rajoitusten on tarkoitus vähentää ihmisten sosiaalisia kontakteja sellaisissa tiloissa ja tilanteissa, joissa koronavirustaudin on todettu leviävän tehokkaasti. Ravitsemisliikkeet voivat kaikilla alueilla vapautua rajoituksista edellyttämällä asiakkailtaan tartuntatautilain 58 i pykälässä tarkoitetun koronatodistuksen esittämistä.

Tällä hetkellä sekä Kanta-Häme että Päijät-Häme kuuluvat maanantaina 15.11.2021 voimaan tulleen uudistetun hybridistrategian mukaiseen leviämisvaiheeseen. Ravitsemisliikkeisiin kohdistuvaa sääntelyä tarkastellaan edelleen viikoittain, ja rajoituksia muutetaan sekä alueiden epidemiatilanteiden muutosten että erityisesti rokotuskattavuuden edistymisen seurannan yhteydessä tehtyjen riskinarvioiden muutosten mukaisesti.

Jos todistuksen tarkistaminen Koronatodistuksen lukija -sovelluksella ei ole teknisistä syistä mahdollista, todistuksen voimassaolon voi tarkistaa ilman sähköistä lukijaohjelmaa. Asiakkaita ja toimintaan osallistuvia tulee informoida ja ohjeistaa taittamaan paperitodistus tai muutoin peittämään todistus siten, että siitä näkyy vain ensimmäinen sivu, josta selviää todistuksen nimi ja henkilön nimi, syntymäaika, QR-koodi ja todistuksen tunniste eikä muita henkilötietoja. THL

Kommentoi