Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Päivän Sana Jeesus on tie Isän luo

Vuosikymmeniä sitten pitkään kansanedustajana toiminut mies teki televisiossa hätkähdyttävän tunnustuksen. Hän oli lappilainen saksalaisen sotilaan poika, ja saanut lapsesta asti osakseen ivailua ja syrjintää. Toiselta puolelta oli vaivannut isättömyys. Aikuisena tämä poliitikko päätti lähteä Saksaan etsimään isäänsä. Matka dokumentoitiin videolle, myös isän ja pojan ensikohtaaminen saksalaistalon ovella.

Sivullisen silmin hetki ei näyttänyt mitenkään erikoiselta. Silti se muutti kansanedustajan koko maailman. Sanoilla, joilla hän myöhemmin kuvaili tv-dokumentissa kohtaamistaan isänsä kanssa, hän sukelsi eleettömän yksinkertaisesti ihmiselämän syvimmille tasoille. Nähdessään isänsä ensi kertaa ja kätellessään tätä tuo keski-ikäinen mies kuvasi tunnettaan ja ajatuksiaan:

– Kun näin isän, tiesin, että minua ei voi voittaa enää mikään.

Isän kohtaaminen asetti vuosikymmeniä jossakin mielensä sopukoissa olemassaolonsa lopullista merkitystä etsineen miehen sielun palaset kohdalleen. Isän kohtaaminen teki hänestä vihdoin ehjän. Sellaisen, joksi Jumala ihmisen loi ja tarkoitti.

Maailmassa on valtavasti uskontoja siksi, että ihminen kaipaa alkuperäänsä. Kaipuu on todellista, aitoa ja oikeutettua. Yhteys omiin juuriin ja alkuperään – isään – on ihmisyyden ytimessä ja vastaa kipeimpiin ja ihanimpiin tarpeisiimme.

Joskus isää ei vain ole. Eikä tule. Vaikka siinä mielessä ei olisi mitään tehtävissä, Jumalalla on vastaus. Hän itse on vastaus. Jumala, kaikkien ihmisten isä luomistyön kautta ja haluaa olla myös jokaisen henkilökohtainen taivaallinen Isä. Hänen kohtaamisensa eheyttää ja täyttää merkityksellisyyden kaipuumme vielä syvemmin kuin maallinen isä parhaimmillaan. Jumalassa ihmisyys rakentuu aidoimmilleen. Elämä ilman häntä on aina jollakin tavalla puutteellista, ja se näkyy meissä sekä yksilöllisesti että laajasti. Tie Isän luo on Isän Poika, Jeesus Kristus. Hänessä näemme Isän, ja silloin meillä on todellinen elämä.

Kirjoittaja on Lammin vapaaseurakunnan pastori