Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Keski-Hämeen vaalikone on auki. Löydä oma ehdokkaasi.

Uutta Keski-Hämeessä | Verokone avautui verkossa

Keskisuomalainen-konsernin kaikissa verkkolehdissä avattiin verokone keskiviikkoaamuna 10. marraskuuta, kun vuoden 2020 verotiedot tulivat julkisiksi. Verokone avautui myös Keski-Hämeen verkkosivuilla osoitteessa keski-hame.fi.

Verokoneesta löytyvät yli 100 000 euroa viime vuonna ansainneiden suomalaisten tiedot. Keski-Hämeen verokone avautuu Kanta-Hämeen tiedoista, mutta koneesta voi etsiä tietoja kaikista Suomen maakunnista tai esimerkiksi nimen perusteella. Tietoja voi järjestää myös pääomatulojen, ansiotulojen tai kokonaistulojen mukaan. Koneessa on lisäksi 100 000 euron tienestirajan ylittäneiden suurituloisten tietoja useammalta aikaisemmalta vuodelta.

Vuoden 2020 verotietojensa julkaisun medialle on kieltänyt verohallinnon mukaan 2353 henkilöä. Kanta-Hämeessä kiellon teki 37 ihmistä ja Päijät-Hämeessä 62.

Suurituloisilla on ollut kahden vuoden ajan mahdollisuus pyytää tietojensa poistamista medialle lähetettävältä listalta.

Helsingin hallinto-oikeus päätti huhtikuussa, että tiedotusvälineillä on oikeus saada tietoonsa verotietonsa julkaisun kieltäneiden nimet. Verottaja tyytyi hallinto-oikeuden päätökseen.

Keskisuomalainen-konsernin verokonetta päivitetään myös tulojensa julkaisun kieltäneiden tiedoilla sitä mukaa, kun niitä saadaan selville.

Linkki verokoneeseen on Keski-Hämeen etusivun sinisessä yläpalkissa. Kone on vapaasti kaikkien käytettävissä ilman kirjautumista.