Pääkirjoitus Ilon kautta

Lauantaina kuulin paljon sellaista, mitä en ole kuullut kohta kahteen vuoteen: iloista puheensorinaa. Ja se alkoi vielä reilusti ennen kuin baarikaappi avattiin. Lammin yrittäjien juhlassa oli vähän samanlainen olo kuin Putte Possun nimipäivillä, paitsi että nyt sain itsekin olla mukana. Siellä kaikilla oli niin mukavaa!

Ihmisistä heijastui jälleen näkemisen ilo. Korona on pitänyt meitä varsin tiukasti omissa oloissamme ihan liian kauan. Voi kunpa tämä suotuisa kehitys nyt jatkuisi, ja pääsisimme tuulettumaan vähän useammin. Niin hyvää se teki, hyvässä seurassa.

Oman maukkaan lisänsä yhteiseen soppaan toi lauantain juhlassa myös laadukas ohjelma. Etukäteen luvatun mukaisesti puheet olivat lyhyitä ja esitykset varsin tasokkaita. En vieläkään tajua, miten taikuri Aaro Sorva sai piirrokseni taakse tarttumaan toisen kuvan aivan silmieni alla, ja Sorvan kylän sananmuunnoksetkin jaksoivat naurattaa, kun joukossa oli parempiakin vitsejä. Jopa musiikki tuli Suomen huipulta; Joni Valkeejärven duo-parina esiintyi vuoden 2018 The Voice of Finland voittaja Jerkka Virtanen. Hyvin tehty, järjestäjät, lämmin kiitos!

Onnittelut vielä kerran myös Lammin vuoden yrittäjille, Tippavaaran maatalouspalvelun ahkerille puurtajille. Heidän tarinaansa pääset tutustumaan sivulla kolme, ja tarkemmin vielä verkkosivuiltamme. Palkinto on ansaittu kovalla työllä ja luottamuksen rakentamisella. Nostan hattua.

Illan aikana kuulin monta mielenkiintoista tarinaa, mutta mieleen jäivät erityisesti Jukka Haukan sanat siitä, miten yrittäjät rakentavat alueensa elinvoiman – ja miten he voivat sitä itsekin entisestään vahvistaa, kun käyttävät toinen toistensa palveluita. Siinä olisi meillä kuulemma vielä reilusti parantamisen varaa. Sivulla 25 on luettelo alueemme parhaista palveluista; käypä valitsemassa sellainen, jossa et pitkään aikaan ole piipahtanut, ja yllätä paikallinen yrittäjä ihan oikealla ostoksella tai tilauksella. Me olemme kaikki sen arvoisia.

Erittäin iloisia uutisia kuulin tarkkasilmäisiltä kylilläkulkijoilta: lähiseudun vanhoihin taloihin on alkanut tulla uusia asukkaita. Puheet maaseudun rauhan koronan myötä kasvaneesta vetovoimasta eivät ole turhia. Lämpimästi tervetuloa!

Yllätä paikallinen yrittäjä ihan oikealla ostoksella tai tilauksella. Me olemme kaikki sen arvoisia.

Tämä lehtemme numero jaetaankin lahjaksi kaikkiin ilmestymisalueemme kotitalouksiin. Ottakaa uudet tulijat rohkeasti yhteyttä toimitukseen. Esittelemme mieluusti teille lähiseutua – ja oikein mielellämme myös teidät kaikille naapureillenne!

Liian lähellä saattaa välillä väsyä ja lakata näkemästä kaikkein kauneinta. Toivon kovasti, että seutukuntaamme ihastuneet uudet ihmiset herättelevät myös meitä paikoillemme pysähtyneitä iloitsemaan siitä, mitä meillä on, ja kannattelemaan toinen toisiamme siinä taistossa, että kaiken sen saisimme myös pitää.

Kirjoittaja on Keski-Hämeen uutistuottaja.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut