Päivän Sana Pyhän kaupungin porteista

Pyhäinpäivä saa meidät taas muistelemaan enemmän edesmenneitä rakkaitamme.

Kuljemme kaipauksen raskain askelin, mutta voimme samalla tuntea myös iloa siitä, että he ovat olleet täällä jakamassa elämänmatkaansa kanssamme.

Haluankin nyt sytyttää kanssasi kynttilän ja hiljentyä muistoille.

Mietiskelen: Niin salattu on ihmisen syntymän ihme kuin myös se ajankohta, jolloin tavoitamme määränpään. Suurta lahjaa on koko elämä, vaikka se ei aina antaisi helppoja taipaleita meille. Niin paljon jää meiltä varmasti ymmärryksen ulottumattomiin.

Meidän määränpäämme kristittyinä on kuitenkin kirkas, valoisa, rakkaudellinen ja onnellinen. Perillä, Taivaan kodissa, saamme kohdata Jumalan. Saamme kohdata kaikki edesmenneet rakkaamme, saamme ymmärryksen siitä, mikä maan päällä jäi vain arvauksen varaan. Voimme yhdessä rukoillakin, että saisimme tosi ymmärrystä siihen, kuinka lyhyt on meidän aikamme täällä, vaikka saisi pitkänkin elämän. Voimme ihastella tänään kaikkea sitä mitä Luoja on luonut. Iloita jokaisesta uudesta aamusta ja illasta ja sen mukanaan tuomasta elämästä ja ystävistä. Turvallisesti jättää itsemme Jumalan hoivaan yölläkin, kun nukumme. Elämä on kuin pitkä matka ja sen päätyttyä lopulta pääsemme kotiin Isän, Jumalan, luo. Silloin mekin saamme levon.

"Pyhän kaupungin porteista saavat hekin kulkea kirkkauteen. Sieltä häikäisten vastaan jo hohtaa, mitä täällä ei voitu aavistaa. Ja he laulaa alkavat, laulaa! Se soi, riemuiten soi.

Ja he muistavat vihreät niityt, kesäpuutarhat entisen maan. Eivät pelkoa, murhetta muista,

se jo haihtui pois, se on jäänyt taa. Ja he laulaa alkavat, laulaa! Se soi, riemuiten soi.

Ja he kohtaavat ystävät, rakkaat, joita maan päällä kaipasivat. Ja he kulkevat enkelten kanssa

paratiisissa, ilojuhlassa. Ja he laulaa alkavat, laulaa! Se soi, riemuiten soi.

Ja he kohtaavat Jeesuksen siellä, heti tuntevvat ystävänsä. Ja he loistavat Herransa lailla.

Mitä toivoivat, se on totta nyt. Ja he laulaa alkavat, laulaa! Se soi, riemuiten soi".

Virsi 977 säv. Egil Hovland suom. Anna-Maija Raittila

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut