Dynamolle karvas tappio Koskihallissa lauantaina

Ottelu ratkesi jälleen vain yhden maalin erolla.

Pisteistä käytiin taas kova kamppailu, ja ottelu ratkesi jälleen maalin erolla, niin kuin Dynamon kaikki ottelut tällä kaudella. Petteri Laine

Aki Markkola

Kosken Dynamo kärsi kauden toisen tappion, kun LeBa-96 haki Koskihallillta pisteet Kontiolahdelle viimeisen minuutin 5–6 voittomaalilla.

Ottelun alku oli jälleen Dynamolle vaikea, pallo pomppi poikkeuksellisen paljon, ja LeBa hankaloitti Dynamon avauspeliä aktiivisella liikkeellä ja paineistamalla Dynamon puolustajia. LeBa pääsikin siirtymään erän alussa 0–1 johtoon Mikko Törmän osumalla. Dynamo pääsi erän lopulla yrittämään vielä ylivoimalla tasoitusta, mutta toiseen erään lähdetiin 0–1 vierasjohdossa.

Toisenkin erän alku oli Dynamolle vaikea LeBan siirtyessä kahdessa minuutissa jo 0–3 johtoon. Kotijoukkue sisuuntui tästä ja pääsi yhä paremmin peliin mukaan. Erän puolivälissä Sami Tuominen viimeisteli maalin edustalta Dynamon avausmaalin, ja hetkeä myöhemmin Julius Salokangas pääsi kokeilemaan kavennusta rangaistuslaukauksesta, mutta vastustajan maalivahti Niko Veijalainen vei pidemmän korren. Erän loppupuolella LeBa onnistui lisäämään johtoaan jo lukuihin 1–4, mutta Dynamo onnistui vielä kaventamaan taukotilanteeksi 3–4 Atte Raappanan ja Salokankaan maaleilla.

Dynamon avausmaalia päästiin tuulettamaan vasta ottelun puolivälin hujakoilla. Petteri Laine

Kolmas erä oli LeBalta tiivistä puolustamista Dynamon hakiessa tasoitusta. Dynamo onnistui kuitenkin tasoittamaan tilanteeksi 4–4 ajassa 47:56 Henri Nummelan maalilla. Maalin jälkeen myös LeBalta löytyi hyökkäysinnokkuutta, ja he onnistuivatkin maalinteossa ajassa 54:20, kun Törmä viimeisteli jo illan kolmantensa.

LeBan nöyrä joukkuepelaaminen konkari Petri Väänäsen (4) johdolla tuotti tälläkin kertaa vaikeuksia Dynamolle. Petteri Laine

Ottelun lopulla Dynamo-valmennus otti aikalisän ja maalivahdin pois hakien tasoitusta miesylivoimalla. Tämä tuottikin nopeasti tulosta Ville Suutarin tasoittaessa pelin ajassa 58:27. Näytti jo siltä, että ottelu on menossa jatkoajalle, mutta LeBa onnistui maalinteossa vielä ajassa 59:33. Tilannetta edeltänyt pallonriisto aiheutti Dynamon vaihtopenkillä voimakasta kuohuntaa. Dynamo haki vielä lopussa tasoitusta ilman maalivahtia, mutta tällä kertaa tuloksetta, ja ottelu päättyi LeBa-96 Truckersin 5–6 voittoon. Dynamon ottelut jatkuvat 30.10. Imatralla Troopers SB:n vieraana.

Kommentoi