Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Keski-Hämeen koululaisnumero on julkaistu - lue täältä digilehti veloituksetta!

Päivän Sana Työn alla

Sinä olet etsinyt niitä, jotka iloiten täyttäisivät tahtosi, jotka sinua muistaen kulkisivat teitäsi.

Etsitkö myös minua, joka en jaksaisi lähteä matkaan? Etsitkö minua, joka jäisin mieluummin kotini kätköihin rauhassa viettämään hiljaista elämääni? Minua, joka olen väsynyt pukeutumaan ja lähtemään pimeään aamuun kohti arkeni aherrusta. Minua, jolta ilo on piiloutunut ja voimat vähissä ja joka en pysty nostamaan katsettani kengänkärkiäni korkeammalle. En jaksa, vaikka tiedän, että pilvien takana on kirkas taivas ja taivaan valo.

Ei ole ketään, joka kutsuisi sinua avuksi, joka havahtuisi ja turvaisi sinuun. Sinä olet kätkenyt meiltä kasvosi ja jättänyt meidät pahojen tekojemme valtaan.

Kuitenkin minä kutsun avukseni Sinua! Etkö kuule? Miksi olet niin hiljaa? Jos vain voisin olla varma, että apusi jo on matkalla luokseni, jaksaisin ehkä odottaa. Silloin voisin edes toivoa. Nyt en erota sinun ääntäsi kaikkien hälyäänien joukosta. Jos yritänkin kurkottaa puoleesi, en kuitenkaan yletä.

Mutta olethan sinä, Herra, meidän isämme! Me olemme savea, sinä saven valaja, kaikki me olemme sinun kättesi tekoa.

Jossakin syvällä pimeäni keskellä minä tiedän kuuluvani Sinulle. Tiedän, että olen työn alla. Sinun käsiesi työstettävänä kaikessa siinä, mikä juuri nyt tuntuu liian painavalta. Ehkä vielä jonakin päivänä voin ymmärtää, että joka vaiheella on ollut jokin merkitys.

Minä luotan siihen, että Jumala, joka on aloittanut teissä hyvän työnsä, myös saattaa sen päätökseen Kristuksen Jeesuksen päivään mennessä.

Riittää, kun on edes yksi, joka luottaa Sinuun ja sanoo ääneen sen, että Sinun työsi meissä ei jää kesken. Ja että Sinun työsi on hyvää.

Rukoilen myös, että teidän rakkautenne kasvaisi ja yltäisi yhä parempaan ymmärrykseen ja harkintaan, niin että osaisitte erottaa, mikä on tärkeää…

Niin, aamen!

Kirjoittaja on lastenohjaaja Hauhon ev.lut. seurakunnasta.

Lainaukset kirkkovuoden teksteistä ensi sunnuntaille (Jesaja 64 ja Kirje filippiläisille 1)