Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

LaVen kesäkausi päätökseen Turvan kentällä

Koronan sävyttämä kausi päättyi auringonpaisteeseen.

Lammin Vedon jalkapallokausi päättyi miesten edustusjoukkueen viimeisessä kotipelissä FC Melodya vastaan lauantaina 2.10. Edustus pelasi tämänkin kauden Tampereen nelosessa.

– Joukkue oli saanut vahvistuksia aiempaan kauteen nähden, kun Santeri Saarinen teki paluun ja Miikka Juven tuli uutena miehenä valkopaitoihin, kerrotaan LaVen tiedotteessa.

Kausi pelattiin jälleen siten, että aluksi oli runkosarja, jonka jälkeen joukkueet jaettiin ylempään ja alempaan loppusarjaan. Joukkue onnistui tavoitteessaan ja varmisti jo melko aikaisessa vaiheessa yläloppusarjapaikan.

– Loppusarja meni kuitenkin vähän mollivoittoisesti, sillä miehet eivät saaneet kaavittua yhtään voittoa. Loppukaudesta pelaajatilanne heikkeni dramaattisesti, kun useampi pelaaja oli loukkaantuneena. Onneksi saatiin vahvistuksia, sillä Salomaan Eelis, Konttisen Tommi ja Puurtisen Eetu tulivat vahvistamaan edustuksen rosteria.

Tämäkin vuosi on ollut seuralla koronan sävyttämä. Alkuvuosi mentiin vielä sisällä futsalin parissa ainoastaan juniori-ikäisten saadessa treenata, aikuisten harjoittelun ollessa tauolla loppukevääseen saakka.

– Helpottaaksemme kauden aloitusta siirsimme osan kevään treeneistä hiekkakentille ja osan Padasjoelle tekonurmelle. Kiitos tässä kohtaa Padasjoen kunnan aikaisista lumitöistä kentällä! Sarjoja jouduttiin yksinkertaistamaan osassa ikäryhmistä myöhäisen kauden aloituksen takia. Viimeisiä pelejä myös pelattiin useampi normaalia myöhemmin syksyllä, LaVe kertoo tiedotteessaan.

Kaudella 2021 Lavella on ollut 11 joukkuetta; PT8, PT9, PT10, PT12, PT14, FC Vilkkilä (04–02 syntyneet), Naiset, Papat 45, Papat 50, KPR (miesten kakkosjoukkue), Miehet Edustus ja lisäksi kesällä pyöri 5–7-vuotiaille kesäfutiskoulu.

Seuran johtokunnan miettiessä kesällä, kuinka tänä vuonna voidaan järjestää kauden päättäjäiset koronatilannetta vielä tietämättä, päädyttiin tukemaan yhteistyökumppaneiden avulla jokaista joukkuetta viimevuotiseen tapaan, jolloin kaikki joukkueet pääsivät suunnittelemaan omanlaisensa päättäjäiset. Lisäksi järjestettiin lauantaina 2.10. Turvan kentällä Lammilla edustuksen viimeisen kotipelin yhteyteen kaikille avoin seuran päätöstapahtuma, jolloin jaettiin seuran parhaiden pelaajien kiertopalkinnot. Sää suosi, ja aurinko paistoi, kun pelaajat kuulutettiin komeasti kentälle, ja seura tarjoili paikalle saapuneille grillin ja kioskin antimia.

Pelin tauolla LaVen puheenjohtaja Kati Koskinen jakoi vuotuiset parhaiden pelaajien kiertopalkinnot seuraavissa kategorioissa:

Vuoden miespelaaja 2021 – Miikka Häkkinen

– Rikotaan tänä vuonna kaavaa, koskien vuoden miespelaaja palkintoa. Aiempina vuosina ollaan valittu voittaja edustuksen ryhmästä, mutta tänä vuonna valinta kohdistuu Miikka Häkkiseen. Hän on sitoutunut hienosti joukkuetoimintaan ja on aktiivinen osallistuja niin harjoituksissa kuin peleissä. Ollut tärkeässä roolissa Kprssä, mutta kykenisi pelaamaan pääsääntöisesti myös edustuksessa. Hieno tyyppi ja mahtava joukkuepelaaja! Miikka on pelaaja, jonka rinnalla pelaaminen on helppoa, palkintoperusteluissa kerrotaan.

Vuoden naispelaaja – Laura Henry

– Mahtavan comebackin LaVeen tehnyt maalivahti. Laura on pelannut nuoruusvuodet lukioikään asti LaVessa ja useamman vuoden tauon jälkeen teki tänä vuonna paluun LaVen naisten maalivahtina. Laura on nähty tolppien takana liki jokaisessa pelissä ja hänen treeniaktiivisuutensa, reagointinopeutensa ja liimanäppinsä ovat taanneet joukkueelle loistavan taustatuen peleissä. Erityisesti tulee mainita Lauran rohkeus, maalilla Laura on maalin kingi, joka ei väistä ketään.

Vuoden junioripelaaja – Sonja Heikkilä

– Sonja, hyvän tuulen tuoja. Kaikki treenit, kaikki pelit, aina hymy huulilla ja täysillä! Hän on ottanut ohjeet vastaan mukisematta ja toteuttanut valmennuksen ohjeita (lähes liian) täydellisesti. Sonja on peleissä onnistunut monesti olemaan juuri oikeassa paikassa oikeaan aikaan, maalintekoalueella! Hänen vahvuuksiaan kentällä on periksi antamattomuus ja hyökkäyspelaaminen. Sonjalla on selkeä suunta kohti vastustajan maalia. Hän on myös kauden aikana kehittynyt puolustuspelaamisessa ja sitä myötä hänestä on tullut entistä monipuolisempi pelaaja. Onnittelut Sonjalle upeasta kaudesta ja vuoden junioripelaaja palkinnosta! kirjoittaa HJS C/B-tyttöjen valmentaja Simo Tuomala.

– Allekirjoitamme LaVessa täysin samat perustelut Simon kanssa. Sonja on erittäin aktiivinen LaVen treeneissä kävijä, niin PT14:n kuin naistenkin joukkueessa. Lisäksi Sonja on osallistunut HJS C/B- tyttöjen treeneihin Hämeenlinnassa. LaVen tiedote kertoo.

Sonja on pelannut tällä kaudella LaVen P14-sarjassa, Naisten 8v8- ja HJS B3 -joukkueessa.

Vuoden pappapelaaja – Risto Saarinen

Tänä vuonna LaVen papoissa ei valitsijoiden mukaan löytynyt pelillisillä ansioilla loistanutta palkittavaa, joten Kultainen kenkä ojennettiin perusteella "eniten päästettyjä maaleja" eli noin 99, Risto Saariselle.

Lisäksi valmentajat palkitsivat pelaajia joukkueittain. Yli 12-vuotaiden joukkueissa jaettiin kolmelle ansioituneimmalle pelaajalle pokaalit, ja nuorempien joukkueissa annettiin mitalit jokaiselle toimintaan osallistuneelle.

Kesäkauden 2021 päättyessä joukkueet pitävät kahden viikon tauon, jonka jälkeen jatketaan talvikausi futsaltreeneillä Lammilla ja jalkapallotreeneillä Säästöpankkiareenalla. Kaudella 2022 pelattaviin sarjoihin joukkueet ilmoittautuvat tammikuun loppuun mennessä.

– Suuret kiitokset seuran toimihenkilöille, olette tehneet ison työn. Samoin kiitokset pelaajille, vanhemmille, kaikille taustajoukoille, yhteistyökumppaneille ja yleisölle, sanotaan Lammin Vedon tiedotteessa. Kaikki uudet tai uusvanhat pelaajat ja toimihenkilöt toivotetaan myös tervetulleiksi mukaan toimintaan.