Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Keski-Hämeen koululaisnumero on julkaistu - lue täältä digilehti veloituksetta!

Päivän sana Pienestä suurta

Maailmassamme miljoonat ihmiset näkevät nälkää. He tarvitsevat kipeästi apua. Maailmassamme on lukemattomia kodittomia. Hekin tarvitsevat apua. Lukuisat ihmiset elävät elämäänsä sodan tai terroritekojen keskellä pelokkaina ja apua tarvitsevina. Meidän maailmamme on täynnä turvattomuutta. Se tarvitsee rauhaa, turvallisuutta, luottamusta, tulevaisuudentoivoa, mutta mitä voi yksi pieni ihminen sen saavuttamiseksi tehdä. Maailma on täynnä rakkauden nälkää, mutta voiko yksi pieni ihminen tehdä mitään tuon hurjan janon sammuttamiseksi.

Kerran Gennesaretinjärven rannalla oli koolla nälkäinen kansanjoukko kuuntelemassa Jeesuksen opetuksia. Paikalla oli tuhansia ihmisiä. Kesken opetustaan Jeesus kysyi opetuslapsiltaan: ”Mistä voisimme ostaa leipää, että tuo kansa saisi syödäkseen?” Tähän opetuslapsi vastasi: ”Ei meillä ole rahaa tuollaisen ihmismäärän ruokkimiseen”. Silloin yksi opetuslapsista tuli Jeesuksen luo ja sanoi: ”Täällä on pieni poika, jolla on viisi ohraleipää ja kaksi kalaa. Hän on valmis antamaan nuo eväänsä sinulle, mutta miten ne riittäisivät näin suurelle joukolle?” Silloin Jeesus sanoi:” Käskekää kaikkien asettua istumaan”. Kansa istuutui nurmelle. Jeesus otti leivät ja kalat, kiitti Jumalaa ja jakoi ruoan syömään asettuneille, ja kaikki saivat syödä ruokaa niin paljon kuin halusivat, ja tähteitäkin jäi vielä 12 korillista. Viidestä leivästä ja kahdesta kalasta riitti ruokaa 5000 miehelle, kun Jeesus siunasi ne.

Jeesuksen ruokkimisihme toistuu tänäänkin siellä, missä tehdään hyviä tekoja toisen hyväksi. Saamme luottaa, että pienetkin asiat ja teot, mitättömiltä tuntuvatkin, ovat tärkeitä. Niillä on merkitystä, sillä Jeesus siunaa ne.

Kirjoittaja on Lammin ev.lut. seurakunnan kirkkoherra.