Päivän sana Lujalla pohjalla

Hartaasti minä odotin Herraa, ja hän kumartui minun puoleeni ja kuuli huutoni. Hän veti minut ylös syvästä kuopasta, upottavasta liejusta. Hän nosti minut kalliolle, antoi lujan pohjan askelteni alle. Hän antoi suuhuni uuden virren, kiitoslaulun Jumalamme ylistykseksi. Tämän kuulevat monet, tuntevat pyhää pelkoa ja turvaavat Herraan. Ps. 40: 1–4

Kun elämässä on vaikeaa, moni hakee lohdutusta Raamatusta. Kun vakava sairaus saa arkielämän pysähtymään, tuntuu kuin olisi syvässä kuopassa tai upottavassa liejussa. Kun läheinen kuolee, moni huutaa. Huuto voi olla myös äänetöntä huutoa syvältä sydämestä.

Psalmit ovat usein kaipausta ja hapuilua Jumalan puoleen. Niistä moni saa lohdutusta vaikeisiin elämänvaiheisiin. Psalmin 40 alku vakuuttaa, että upottavan vaiheen jälkeen jalkojen alle löytyy luja pohja – kallio, joka ei horju.

Uusi virsi ja kiitosmieli eivät löydy heti. Pimeä vaihe voi kestää pitkäänkin. Ajan myötä tuska helpottaa ja kiitoslaulu tulee mahdolliseksi.

Olen joskus kuullut, että psalmien voima löytyy ääneen lukemalla. Kannattaa kokeilla. Psalmit ovat rukousta. Ne pukivat sanoiksi Daavidin tuskan ja kaipauksen, ja ne sopivat meille avuksi silloin, kun ei itse osaa eikä löydä sanoja.

Menneiden sukupolvien aikana hän on sallinut kaikkien kansojen kulkea omia teitään, mutta silti hän ei ole jättänyt antamatta todistusta itsestään. Hän on tehnyt teille hyvää, hän on antanut vettä taivaalta ja sadon ajallaan, hän on ravinnut teidät ja täyttänyt teidät ilolla. Apt. 14: 16 – 17

Välillä on elämässä päätöksiä, joihin toivoisi apua tai vahvistusta ylhäältä. Moni selaa Raamattua ja etsii sieltä ratkaisua ongelmaan. Joku kokee Jumalan puhuvan suoraan, unessa tai ihan valveilla.

Jokin aika sitten edessäni oli hyvin vaikea päätös. Kyselin, rukoilin ja etsin vahvistusta sille, miten minun pitäisi toimia. Koin, että tuo Apostolien tekojen kohta oli vastaus minulle. En saanut suurta ilmestystä, mutta tulkitsin sen niin, että vaikka ihminen tekisi vääriäkin valintoja, niin Jumala pitää huolen.

Taivaan Isän huolenpitoon saamme luottaa kaikissa vaiheissa. Jokaisella on vastoinkäymisiä ja suruja. Raamatun sana, virret ja hengelliset laulut tuovat lohtua.

Kirjoittaja on Lammin ev.lut. seurakunnan jäsen.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut