Päivän sana Enkeleiden kanssa

Tulevana viikonloppuna vietämme Mikkelinpäivää eli enkelien sunnuntaita. Sunnuntain messu on tarkoitettu erityisesti lapsille ja nuorille. Tänä vuonna se on samanaikaisesti myös valtakunnallisen vanhustenviikon kirkkopyhän messu meillä täällä Lammilla. Messussa meitä muistutetaan Jumalan enkeleistä, jotka suojelevat, opastavat ja puolustavat meitä kaikelta pahalta.

Enkeleitä matkallesi, sanotaan usein lähtijälle, kun hänet hyvästelemme. Tuohon toivotukseen liittyy syvällinen ajatus siitä, että enkeli kulkee matkassa mukanasi.

Raamatun apokryfikirjoihin kuuluvassa Tobitin kirjassa on kertomus Tobiasta, jonka matkakumppanina on enkeli Rafael. Matkalla tapahtuu yhtä ja toista. Enkeli rohkaisee ja johdattaa Tobiasta kulkemaan oikeaa tietä. Tobiaalle matkakumppanin todellinen olemus paljastuu vasta aivan lopussa, jolloin enkeli Rafael kertoo Jumalan lähettäneen hänet.

Toisinaan saamme rinnallemme oikean enkelin, toisinaan Jumala lähettää ”arkienkeleitä” eli muita ihmisiä luoksemme. Heillä on meille rohkaisun sana tai lämmin ruoka-annos, käsinkudotut villasukat tai lohduttava olkapää ja aikaa kuunnella. Enkelin siipien suojassa saamme jatkaa elämäämme turvallisin mielin.

Kirjoittaja on Lammin ev.lut. seurakunnan diakoniatyöntekijä.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut