Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

50 vuotta sitten | Rautatiehaaveet nostivat taas päätään Lammilla, kun liikenneministeri Kalervo Haapasalo (sd.) ehdotti raskaan liikenteen poistamista maanteiltä kokonaan...

50 vuotta sitten -poiminta Keski-Hämeessä on viikoittainen kurkistus pitäjien historiaan puoli vuosisataa sitten.

Suositut kuvakaappaukset viiden vuosikymmenen takaisista Keski-Hämeen etusivuista julkaistaan nyt myös viikoittain verkkosivuillamme.

Netissä julkaistaan vanhan lehden etusivu kokonaisuudessaan. Juttujen lukeminen myös helpottuu, kun kuvaa voi ruudulla suurentaa.

9.9.1971 Keski-Häme kertoi etusivullaan, että Jämsän ja Turengin väliin suunnitellulle radalle tulisi Lammille viisi asemaa: Kataloinen, Tanttila, Lammi, Evo ja Hoka. Silloin jo viisi vuosikymmentä aiemmin haudattu haave sai uutta eloa alleen, kun SDP:n liikenneministeri Kalervo Haapasalo visioi, että raskas liikenne pitää saada maanteiltä pois kokonaan.

Kouluissa alettiin opiskella peruskoulun myötä uutta matematiikkaa. Tuuloksessa oli tuolloin vielä kolme koulua: Juttila Syrjäntaka ja Pohjoinen.

Korkan tilalla Mommilassa tuotettiin vallan erinomaista maitoa.