Hauho-päivä tutustuttaa sodasta selvinneiden kohtaloihin

Hauho-Seura järjestää Hauhotalossa teatteriesityksen Kaikki antamasi aamut.

Kaikki antamasi aamut esityksen musiikista vastaa hauholainen Antti Paranko, ja näyttelijänä on Kirsi-Kaisa Sinisalo. Sakari Kirjavainen
Jouni Lehtonen

Jouni Lehtonen

Ensi viikon maanantaina, 13. syyskuuta vietetään Hauho-päivää. Pitäjän oman juhlapäivän kunniaksi Hauho-Seura järjestää Hauhotalossa teatteriesityksen Kaikki antamasi aamut.

Tänä vuonna on tullut kuluneeksi 80 vuotta jatkosodan syttymisestä. Esitys kunnioittaa jatkosodan muistoa ja kertoo, mitkä ovat olleet sodan jäljet ja rauhan hinta. Monologissa Kirsi-Kaisa Sinisalo esittämä Plikka kertoo kohtaamiensa ihmisten haaveet ja kohtalot vuodesta 1939 tähän päivään.

Sodasta selvinneiden ihmiskohtaloiden tapahtumien kaari kantaa aina tähän päivään saakka. Esitys kertoo rauhan, sovinnon ja suvaitsevaisuuden arvoista. Monologin ensi-ilta oli elokuussa Pentinkulman päivillä Urjalassa.

Esityksen käsikirjoituksen on tehnyt kirjailija Timo Malmi, sen ohjaa Sakari Kirjavainen ja musiikista vastaa hauholainen Antti Paranko.

Hauho-päivää on vietetty Hauholla vuodesta 2008 alkaen. Päivän teema ja toteutus vaihtelevat vuosittain. Hauho-päivän ajankohta juontuu kokouksesta, joka pidettiin syyskuun 13. päivä 1868. Kyseessä oli ensimmäinen Hauholla järjestetty kuntakokous. Tästä lasketaan kunnallishallinnon alkaneen Hauholla.

Kaikki antamasi aamut -monologiesitys Hauhotalossa, Kirkkotie 5, Hauho, maanantaina 13.9.2021 kello 18. Tapahtuma on maksullinen. Järjestäjä Hauho-Seura ry.

Kommentoi